07 Ιουλίου 2015

Το τέλος του ΝΑΙοέλληνα; [Γιώργος Πρίμπας]



Το τέλος του ΝΑΙοέλληνα;

Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός σε χώρα της δυτικής Ευρώπης, ζήτησε και, παρά την εμετική προπαγάνδα των κομμάτων που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο και των ιδιωτικών ΜΜΕ, αλλά και τις πέρα από κάθε δημοκρατική λογική πιέσεις διεθνών κέντρων εξουσίας, την 5η Ιουλίου 2015 του δόθηκε πλουσιοπάροχα η εντολή να διεκδικήσει μια βιώσιμη λύση στο οικονομικό αδιέξοδο και τη διογκούμενη εξαθλίωση των πολιτών της χώρας. Μια βιώσιμη λύση στα πλαίσια της συμμετοχής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη.
Μες σε ένα τρομακτικών πιέσεων περιβάλλον, ο ελληνικός λαός και ιδίως οι φτωχοί (που στις δύσκολες στιγμές ξέρουν τι κάνουν) μαζί με τους νέους (που κάποιοι με ελαφριά την καρδιά θέλησαν να τους καταδικάσουν να μη έχουν μέλλον), αλλά και οι ηλικιωμένοι, που στωικά, αν και επιβαρημένοι με προβλήματα υγείας, υπέφεραν μπρος στις τράπεζες στις ουρές που προκάλεσαν οι εκπρόσωποι του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, απέδειξε ότι είναι Άξιος της Ιστορίας του.
Είχαμε χρόνια να το δούμε αυτό, πόσο μάλλον να εκδηλώνεται με τέτοιο εμφατικό τρόπο.
Τα κολακευτικά λόγια που ακούστηκαν από διανοητές και δημοκράτες σε όλον τον πλανήτη επιβεβαιώνουν το σημαντικό αυτής του της αντίστασης, πρώτα για τον ίδιο, μετά για την Ευρώπη και τέλος για όλους σε έναν κόσμο όπου η δημοκρατία παρουσιάζεται ως πρόβλημα και διάφοροι καλοθελητές επιζητούν κυβερνήσεις τεχνοκρατών. Τεχνοκρατών που θα δίνουν λόγο μόνον σε  οικονομικά νεοφιλελεύθερης πολιτικής κέντρα εξουσίας και ό,τι φυσικά θα σημαίνει αυτό.
Η μάχη του πρωθυπουργού δεν θα είναι καθόλου εύκολη και ελπίζουμε να την κερδίσει. Αυτή τη στιγμή εξάλλου σε όλη την Ευρώπη είναι ο αξιότερος και ικανότερος όλων των υπόλοιπων αρχηγών κρατών. Αυτό τουλάχιστον δείχνει.
Αλλά και για τον ίδιο τον ελληνικό λαό, εάν θέλει πραγματικά να ξεπεράσει και διαγράψει τα δικά του αίτια στη σημερινή του κατάσταση, η μάχη τώρα ξεκινάει. Και οφείλει να τη συνεχίσει και να τη βγάλει σε πέρας! Πρώτ’ απ’ όλα για τις επερχόμενες γενιές. Μια μάχη ενάντια στο εγκατεστημένο ΝΑΙ στη διαφθορά και στον περί πάρτης του αγώνα. Ο ΝΑΙοέλληνας πρέπει να σβήσει από το χάρτη και να περάσει στην ιστορία, μια μελανή σελίδα της μακραίωνης ιστορίας του τόπου, αλλιώς αυτό το περήφανο ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου 2015 θα χάσει κάθε αξία. Το στοίχημα είναι μεγάλο αλλά ΤΩΡΑ είναι η στιγμή να το κερδίσει. 


Γιώργος Πρίμπας (06.07.2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια: