24 Μαΐου 2017

[Το κτίριο Ευτέρπη στον Κυπριανό στο Λαύριο - το Χάος στον Άγιο Κωνσταντίνο (Καμάριζα) - τα σπίτια μεταλλωρύχων (Αγία Τριάδα) 21.05.2017]

Ξεκινώντας, με ποδήλατο, από το Λαύριο και αφού διανύσουμε 4,4 χιλιόμετρα πορεία ανεβαίνουμε (στα 174 μέτρα υψόμετρο) στον Άγιο Κωνσταντίνο (Καμάριζα). Από εκεί, και έχοντας ξεπεράσει το ποιο κουραστικό λόγω ανηφόρας κομμάτι, οι βασικές επιλογές είναι τρεις και όλες τους τουλάχιστον πολύ ωραίες: Μπορούμε
-να συνεχίσουμε δυτικά και να κατεβούμε Ανάβυσσο. Κατόπιν να επιστρέψουμε στο Λαύριο ακολουθώντας την παραλιακή οδό που περνάει από Παλαιά Φώκαια, Λεγρενά, Σούνιο (σύνολο: 37 περίπου χιλιόμετρα).
-να συνεχίσουμε νότια προς Σούνιο και ομοίως να επιστρέψουμε στο Λαύριο ακολουθώντας την παραλιακή οδό (σύνολο: 25 περίπου χιλιόμετρα).
-να συνεχίσουμε νότια προς Σούνιο αλλά μέχρι την περιοχή της Αγίας Τριάδας με τα αρχαία μεταλλεία και να επιστρέψουμε ακολουθώντας την ίδια διαδρομή που ήρθαμε (σύνολο: 18 περίπου χιλιόμετρα).

Ακολουθούνε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από σημεία της διαδρομής μέχρι Αγία Τριάδα: το κτίριο Ευτέρπη στον Κυπριανό, το Χάος, από την υπέροχη θέα προς Λαύριο και Μακρόνησο, από σημείο απόθεσης υλικών εξόρυξης και από εγκαταλελειμμένα σπίτια των μεταλλωρύχων.        









Δεν υπάρχουν σχόλια: