Εδώ το 1ο μέρος.
Στο παρόν παρουσιάζουμε εικόνες από το βόρειο τμήμα τής χαράδρας Βαθύ Ληθάρι. Η πορεία που ακολουθήσαμε στο βάθος τής χαράδρας, όπου σχηματίζεται ρέμα σε περιόδους βροχωπτώσεων, είναι δύσκολη αλλά βατή. Δεν έχει γκρεμούς να διακόπτουνε την πορεία, αλλά το έδαφος είναι κακοτράχαλο με πολλές μεγάλες κοτρώνες πεσμένες στην κοίτη. Η διαδρομή είναι μαγευτική! και ευελπιστούμε να διατρέξουμε και την υπόλοιπη εκκινώντας από τον οικισμό Χάρακας (που βρίσκεται στη νότια έξοδό της) προς τα βόρεια. Ο λόγος που δεν τη διατρέξαμε όλη, στην παρούσα πορεία, ήταν ότι αποφασίσαμε να ανεβούμε προς το χώρο τριών βραχοσκεπών, ψηλά στα δυτικά της πρανή. Δεν υπάρχει μονοπάτι, η κλίση κατά τόπους είναι κρημνώδης υποχρεώνοντάς σε να κινείσαι ζικ ζακ για να βρεις πέρασμα και το βραχώδες έδαφος είναι ασταθές με αποτέλεσμα μεγάλη ανάλωση δυνάμεων.
Ξεκινήσαμε από το νότιο άκρο του οικισμού Τριανταφυλλιά και ακολουθήσαμε την κοίτη, στο βάθος τής χαράδρας.
Κοντά στο μέσο τής κοίτης τής χαράδρας, στα αριστερά μας, συναντήσαμε, κοντά στην κοίτη, μια αβαθή σπηλιά.
Από εκεί κινηθήκαμε δυτικά ανεβαίνοντας τα πρανή τής χαράδρας. Η περιοχή που παρουσιάζεται στη δεύτερη φωτογραφία βρίσκεται βόρεια των βραχοσκεπών και ανεβαίνοντας εκεί, μιας και η διαδρομή φαινόταν πιο βατή, διαπιστώσαμε ότι η ορθοπλαγιά, που διακρίνεται δεξιά στην εικόνα, δεν μας επιτρέπει να περάσουμε στο χώρο των βραχοσκεπών.
Αφού κατεβήκαμε λίγες δεκάδες μέτρα βρήκαμε πέρασμα, όχι βατό, προς τα βραχοσκεπή.
Το βορειότερο.
Το μεσαίο.
--------------------
Το νοτιότερο των τριών και ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι από το τρίτο οι μεν δύο πρώτες εικόνες λήφθηκαν από το όριο τού βόρειου γκρεμού που το ορίζει οι δε τρεις επόμενες από χαμηλά με τηλεφακό. Δεν επιχειρήθηκε προσέγγιση σε αυτήν διότι αφενός θα έπρεπε να κατεβούμε στο ύψος τής κοίτης αφετέρου η χαμηλή πουρναρώδης βλάστηση έδειχνε πολύ πυκνή και θα ήταν δυσκολοδιάβατη. Επίσης η κούραση ήταν ήδη αρκετή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου