Στο παρόν παρουσιάζουμε εικόνες από τρία όμορφα βραχοσκεπή, στα οποία διακρίνονται και υποτυπώδεις σπηλαιώδεις διάκοσμοι, που βρίσκονται στη ρεματιά η οποία βγαίνει στην κοιλάδα Ζαβερδέλλα και βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές τού Όρους Ποικίλο ξεκινώντας από την κορυφογραμμή του, στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις «Νταμάρια Γρηγορίου».
Αξίζει να σημειώσουμε ότι βόρεια των τριών βραχοσκεπών (βλέπε το χάρτη από τη wikimapia που ακολουθεί ...
... και στον οποίο έχει σημειωθεί και η διαδρομή που ακολουθήσαμε, όλη σε δασικούς χωματόδρομους ή καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια), βρίσκεται και το, μικρού βάθους αλλά με εντυπωσιακή είσοδο, σπήλαιο «Σπέλα Λεψινιώτικα», το οποίο, εάν είναι εφικτό, πάντα στα πλαίσια πεζοπορίας, θα το επισκεφτούμε [σ.σ. Μετά την κατασκευή τής εμπορικής σιδηροδρομικής γραμμής Νέο Ικόνιο – Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων (στο σταθμό τού προαστιακού Ασπροπύργου), το εν λόγω σπήλαιο βρέθηκε κυριολεκτικά στα χείλη βαθιού ορύγματος στο βάθος τού οποίου περνά η σιδηροδρομική γραμμή].
Στην πρώτη φωτογραφία η ρεματιά που κατεβήκαμε, που λήφθηκε από σημείο κοντά στην κορυφογραμμή. Διακρίνεται μάλιστα και το πρώτο από τα βραχοσκεπή.
Στην εικόνα που ακολουθεί μια χελώνα, στο μονοπάτι προς τα βραχοσκεπή, η οποία, όπως και αυτή που διακρίνεται στην πρώτη εικόνα από το τρίτο βραχοσκεπές, δεν έπεσε σε χειμέρια νάρκη.
Ακολουθούν εικόνες από τα βραχοσκεπή:
1 – θέση: 38°02'48''N 23°39'06''E, νότια τού οποίου υπάρχει και παλιά στάνη, η οποία διακρίνεται σε πρώτο πλάνο στην πρώτη φωτογραφία από το επόμενο βραχοσκεπές, το 2ο.
2 – θέση: 38°02'46''N 23°39'08''E, μπρος στο οποίο υπάρχουν εγκαταστάσεις από στάνες (βλέπε τις 2η, 3η και 9η από τις φωτογραφίες που ακολουθούν) ενώ ο χώρος είναι καθαρισμένος από αγριόχορτα, βάτα, πουρνάρια και δέντρα (ίσως να χρησιμοποιείται ακόμη περιστασιακά ως στάνη).
3 – θέση: 38°02'44''N 23°39'08''E
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου