11 Ιουλίου 2017

[Ναός Αρτέμιδας Αγροτέρας 07.07.2017]

Ο αρχαιολογικός χώρος όπου βρισκόταν ο σημαντικότατος λατρευτικός χώρος των αρχαίων Αθηναίων, ο Ναός της Αρτέμιδας Αγροτέρας, που κατασκευάστηκε το 448 π.Χ. πιθανότατα από τον Καλλικράτη, ανακαλύφθηκε και ανασκάφθηκε το 1897 ενώ από το 1964 εκκρεμεί η απαλλοτρίωση του χώρου ώστε ο αρχαιολογικός χώρος, αφού ανασκαφεί πλήρως, να αποδοθεί στους επισκέπτες. Βρίσκεται επί της οδού Αρδηττού στον αρ. 24, στο Μετς, σε απόσταση αναπνοής από τον Ναό Ολυμπίου Διός, την Ακρόπολη κλπ. Ο εν λόγω αρχαιολογικός χώρος, άγνωστος στο ευρύ κοινό, είναι όπως φαίνεται κατωτέρω εγκαταλελειμμένος και προστατευόμενος από περίφραξη με λαμαρίνες και τσίγκους ενώ (όπως φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία) δομικά υλικά αρχαιολογικής αξίας βρίσκονται εκτός του περιφραγμένου χώρου.
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για τον αρχαιολογικό χώρο καθώς και τις προσπάθειες που γίνονται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης.          







Στην επόμενη φωτογραφία διακρίνεται το μόνο σωσμένο σήμερα τμήμα ενός όμορφου graffiti, στον τσιμεντένιο, σύγχρονης κατασκευής τοίχο, δίπλα στον δρόμο. Η τελευταία εικόνα είναι από το  google map όπου φαίνεται όλο το graffiti προς την οδό Αδμηττού πριν μουντζουρωθεί.


      

Δεν υπάρχουν σχόλια: