Στο παρόν ακολουθήσαμε την κυκλική διαδρομή, γύρω από το Κακόρεμα, δεκαέξι (16) περίπου χλμ. και διάρκειας 4 ωρών και 40 λεπτών, όπως καταγράφεται στο χάρτη από τη wikimapia.
Σημείο εκκίνησης και επιστροφής το parking Αγίου Ιωάννη Κουταλά (είναι ο χώρος στάθμευσης αμέσως μόλις στρίψουμε από τη λεωφόρο Αλίμου Κατεχάκη προς τον Κουταλά). Η διαδρομή κινήθηκε σε δασικούς χωματόδρομους με εξαίρεση δυο μονοπάτια: (α) από το ύψος του αρχαίου λατομείου «Το Καράβι», μέχρι το ξεκίνημα τού οφιοειδούς δασικού δρόμου που βγάζει στην προτελευταία στροφή, λίγο πριν τις κεραίες και (β) από 150 περίπου μ. πριν το Μνημείο Μιχαηλίδη μέχρι την Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Καρέα. Επίσης τους ασφαλτόφρομους: (α) τα 340 μ. στον δρόμο οδηγεί στις κεραίες, τον οποίο αφήσαμε κινούμενοι νότια προς «Πύργο» κ.λπ. και (β) το μεγαλύτερο μέρος τής διαδρομής στην επιστροφή από την Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Καρέα μέχρι το parking Αγίου Ιωάννη Κουταλά.
Είναι μια από τις ωραιότερες διαδρομές μπορεί κάποιος να ακολουθήσει στον Υμηττό. Δυστυχώς όμως η φωτιά του 2015, σε μια περιοχή που είχε και παλαιότερα καεί, προκάλεσε μεγάλη και βαθειά ζημιά καθώς το πευκοδάσος δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Από την περιοχή των ερειπίων του αρχαίου Πύργου και μετά δεν είδαμε παρά πουρνάρια και καμένους κορμούς.
Στην πρώτη φωτογραφία μια σπασμένη πέτρα μήκους 15 περίπου εκ. ... καθαρό μάρμαρο.
--------------------------------------------------------
Στην επόμενη φωτογραφία το Κακόρεμα από τα ανατολικά.
-----------------------------------------------------------------
Στην επόμενη φωτογραφία οι τέσσερις κεραίες τής κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες βρίσκονται λίγο νοτιότερα των κεραιών και του θόλου, τις οποίες περάσαμε από τα δυτικά.
Στην επόμενη φωτογραφία διακρίνεται ο Νότιος Υμηττός (το Μαυροβούνι). Από το σημείο αυτό διακρίνονται τα νότια άκρα της Αττικής.
Στις επόμενες τρεις φωτογραφίες ερείπια τού αρχαίου Πύργου.
------------------------------------------------------------
Στην επόμενη φωτογραφία το Μνημείο Μιχαηλίδη.
Από την πινακίδα αυτή,
που δείχνει τα μονοπάτια πρέπει να ακολουθήσει κάποιος προς Ηλιούπολη, Καρέα, Κορυφή Υμηττού (δηλαδή προς τα πίσω τη διαδρομή που είχαμε ακολουθήσει μέχρι τώρα) και Σέσι Κορωπίου και Σταυρό (σημείο, στο διάσελο Βόρειου και Νότιου Υμηττού, διασταύρωσης αρκετών μονοπατιών), ακολουθούμε το έντονα κατηφορικό κατά τόπους μονοπάτι προς Καρέα, το οποίο υποδεικνύουνε τα κατατοπιστικά ανά 5 με 10 μ. σημάδια, τα οποία με κόπο και υπομονή συντηρούνται από λάτρεις τού Υμηττού.
Στην πρώτη από τις επόμενες φωτογραφίες, σε πρώτο πλάνο η περιοχή του Καρέα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου