21 Ιουλίου 2022

[στο λόφο Κλίσκας, στη λίμνη Ηραίου Βουλιαγμένης Περαχώρας, 18.07.2022]

Στο παρόν παρουσιάζουμε εικόνες από μια πανέμορφη διαδρομή, μες σ’ ένα πυκνό δάσος νεαρών πεύκων, που αναγεννιέται από την καταστροφή πριν 21 χρόνια, από τη λίμνη Ηραίου Βουλιαγμένης Περαχώρας (λιμνοθάλασσα για την ακρίβεια που εφεξής θα καλούμε λίμνη) μέχρι την κορυφή τού λόφου Κλίσκας, ο οποίος δεσπόζει από βόρεια τής λίμνης. 
Η διαδρομή έγινε σε βατό δασικό χωματόδρομο και έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia που ακολουθεί.


















Στην εικόνα που ακολουθεί: ο λόφος Κλίσκας από τα ανατολικά. Μπροστά του η λίμνη.


















---























Στην επόμενη: ο επιμήκης λόφος, μέγιστου ύψους 146 μ., που εκτείνεται στη διεύθυνση ΑΔ μεταξύ τής λίμνης και του ακρωτηρίου Ηραίο με το φάρο Μελαγκάβι.
















Στις επόμενες μεταξύ άλλων διακρίνονται οι Αλκυονίδες νήσοι με το περίφημο ρήγμα τους.

















Στις επόμενες ο φάρος Μελαγκάβι και το ακρωτήριο Ηραίο από βορειοανατολικά. Στην πρώτη εικόνα στο βάθος, στην αντίπερα ακτή, η πόλη τού Κιάτου.

















----
























Στην επόμενη μεταξύ άλλων διακρίνεται ο δασικός χωματόδρομος, τον οποίο ακολουθήσαμε, στην πίσω πλευρά τού λόφου Κλίσκας.


















---


















Στην κορυφή τού λόφου με το καλαίσθητο πυροφυλάκιο... 


















...και τη μαγευτική θέα προς
 
το βορειοανατολικό άκρο τού Κορινθιακού κόλπου. Στις επόμενες μεταξύ άλλων διακρίνονται το ακρωτήρι Στέρνα και απέναντι το όρος Ελικώνας και οριακά (λόγω ελαφριάς θολότητας τής ατμόσφαιρας) ο Παρνασσός:    

















τη λίμνη, τη δυτική πλευρά των Γερανείων (του ορεινού όγκου βόρεια τού Λουτρακίου) και το νοτιοανατολικό άκρο τού Κορινθιακού κόλπου με τις απέναντι ακτές και ορεινούς όγκους:




    
















Δεν υπάρχουν σχόλια: