Τον Ιούνη τού 2018 είχαμε κάνει αναφορά στο λόφο Αράπη (σ.σ. η τότε ανάρτηση έχει επικαιροποιηθεί και διορθωθεί ως προς το τοπωνύμιο Αράπης αφού αυτό αφορά, ως άλλη ονομασία, το λόφο Αλεποβούνι, στον οποίο βρίσκεται το περιαστικό δάσος της Καισαριανής, το οποίο είναι η προς τα ανατολικά συνέχεια τού Άλσους Σκοπευτηρίου Καισαριανής, με το μνημείο των 200 εκτελεσθέντων από τα κατοχικά στρατεύματα την 1η Μάη 1944.
Μάλιστα στην τότε ανάρτηση είχαμε αναδημοσιεύσει και το από 26.04.2014 άρθρο τής εφημερίδας «Το Ποντίκι» με τίτλο «Οι βελανιδιές, ο Αλάριχος και η θυσία της Καισαριανής...».
Στο παρόν παρουσιάζουμε λίγες εικόνες από τη διαδρομή που ακολουθήσαμε το πρωινό τής 17ης Οκτώβρη 2022, στο λόφο Αράπης ή Αλεποβούνι. Η διαδρομή έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia που ακολουθεί.
Στην επόμενη εικόνα, χαμηλά στο μέσο της, διακρίνεται καμένη έκταση με κυπαρίσσια, η οποία εκτείνεται σε σημαντικό μέρος τού λόφου προς τα νοτιοδυτικά. Ανά καιρούς ο λόφος έχει υποστεί ζημιές από αρκετές φωτιές τις τελευταίες δεκαετίες.
Στην επόμενη ψηλά προς την κορυφή μια τούφα καλαμιές, που υποδεικνύουν υπόγεια νερά.
Στην επόμενη το ανατολικότερο από τα δύο, που βρίσκονται στο λόφο, πυροφυλάκιο.
Στις επόμενες το πυροφυλάκιο στην κορυφή τού λόφου.
Στην επόμενη διακρίνονται μεταξύ άλλων: το δημοτικό στάδιο Βύρωνα και ανατολικά του το νεκροταφείο Βύρωνα. Πίσω τους η συνοικία Ζωοδόχος Πηγή – Άνω Βύρωνας και ανατολικά της η Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής και ο λόφος, εικόνες από τον οποίο είχαμε παρουσιάσει στην ανάρτηση που είχαμε κάνει μνεία στην αρχή, ύψους 270 μ. με πυροφυλάκιο στην κορυφή του. Στο βάθος ο Καρέας.
Τέλος κλείνουμε με λίγες όμορφες εικόνες από την υπόλοιπη διαδρομή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου