Τα αρχαία οχυρωματικά έργα και την ακρόπολη στο λόφο Λαθούριζα τα είχαμε παρουσιάσει αρχές 2020,
ενώ πρόσφατα είχαμε δει εικόνες από οχυρωματικά έργα, εποχής Β’ΠΠ, στις νότιες παρυφές του.
Στο χάρτη της google, που έχει ενσωματωθεί στο χάρτη από τη wikimapia, που προηγείται των εικόνων, διακρίνεται ένα όρυγμα, βορειοανατολικά τής κορυφογραμμής με τα αρχαία οχυρωματικά έργα και την ακρόπολη, αντίστοιχο αυτών τού Β’ΠΠ, που έχουμε συναντήσει στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής και νοτιοανατολικής αττικής.
Όμως προσεγγίζοντάς το διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει κονίαμα μεταξύ των πετρών, οι οποίες στηρίζουνε τούς κάθετους τοίχους του, όπως και σε κανένα σημείο τής κατασκευής. Αυτό ενδεχόμενα υποδηλώνει ότι το συγκεκριμένο όρυγμα θα μπορούσε να είναι πολύ παλαιότερο ή ότι ειδικά σε αυτό το όρυγμα ο κατακτητής δεν χρησιμοποίησε κονίαμα.
Να σημειώσουμε ότι ανεβαίνοντας το λόφο περάσαμε από δυτικά τής κορυφής του, κάτω από τη θέση τής ακρόπολης, όπου συναντήσαμε δυο μικρά βραχοσκεπή και ένα σπήλαιο, το οποίο έχει στενή είσοδο με καπνισμένη πάντως οροφή καθώς και το διάδρομο που οδηγεί στο εσωτερικό (ίσα ίσα να μπει κάποιος μικροκαμωμένος μπουσουλώντας ή κάποιο ζώο όπως αλεπού), αλλά δείχνει να πηγαίνει σε βάθος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου