Στο παρόν παρουσιάζουμε εικόνες από τα ερείπια τού αρχαίου φρούριου / οχυρού, που βρίσκεται στην κορυφή τού λόφου Κορακοφωλιά, στη νοτιοανατολική Πάρνηθα.
Η διαδρομή, που ακολουθήσαμε, το πρωινό τής 21ης Μάη 2022 – έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia – ...
... ήταν σύντομη, αλλά η ανάβαση στο λόφο, η οποία γίνεται στην κακοτράχαλη πλαγιά, στην οποία ελάχιστοι κούκοι υποδεικνύουνε την βέλτιστη πορεία, απαιτεί κάποια προσοχή.
Ο λόφος Κοροκαφωλιά από τα ανατολικά:
Αναβαίνοντας:
Τα ερείπια του αρχαίου φρούριου / οχυρού, με την εξαιρετική θέα. Στην δεύτερη (ενδεικτικά) διακρίνονται ο οφιοειδής ασφαλτόδρομος που αναβαίνει την Πάρνηθα, οι εγκαταστάσεις τού Καζίνου τής Πάρνηθας και στο βάθος οι Θρακομακεδόνες και η έξοδος τού ρέματος τής Χούνης::
Τέλος λίγες εικόνες από την απόκρημνη βόρεια πλαγιά του λόφου Κοροκοφωλιά, που συνιστά τα νότια πρανή τού ρέματος Αγ. Γεωργίου, το οποίο κατεβαίνει προς τις Αχαρνές. Να σημειώσουμε ότι η βόρεια πλαγιά τού λόφου είναι κρημνώδης, η ανατολική (από την οποία ανεβήκαμε) και η νότια κακοτράχαλες με έντονες σχετικά κλίσεις ενώ η καλύτερη πρόσβαση θα ήταν από δυτικά, αλλά το παλιό μονοπάτι, που ερχότανε κατά μήκος της κορυφογραμμής, από δυτικά, από ένα πέταλο τού δασικού χωματόδρομου, που ξεκινά από τον ασφαλτόδρομο που ανεβαίνει την Πάρνηθα, λίγο μετά το χώρο στάθμευσης τού τελεφερίκ, και ανεβαίνει προς την περιοχή τής Νεραϊδοπηγής και του μικρού Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, έχει εγκαταλειφθεί. Υποθέτω ότι στα αρχαία χρόνια από εκεί θα γινόταν η πρόσβαση στο χώρο τού φρούριου / οχυρού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου