Στο παρόν παρουσιάζουμε εικόνες από μια μικρή διαδρομή, όσον αφορά το πεζή μέρος της, από την Ι.Μ. Παναγίας, στο Πράρθι, μέχρι την κορυφή στα 1.019 μ. βορειότερά της.
Η διαδρομή, συνολικού μήκους 6 χλμ. με την επιστροφή και 265 μ. υψομετρικής διαφοράς, έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia που ακολουθεί.
Για να φτάσει κάποιος οδικά στο χώρο τής Ι.Μ. Παναγίας, στο Πράρθι, ανεξάρτητα τού δρόμου που θα επιλέξει (ήτοι από Αγ. Θεοδώρους ή από τη συνοικία Νέα Πολιτεία Λουτρακίου ή από Κινέτα ή από Μαυρολίμνη, που είναι και η πιο δύσκολη) μεγάλο μέρος του θα το διανύσει σε βατό από ΙΧ χωματόδρομο. Ειδικότερα μάλιστα από τους Αγ. Θεοδώρους και το Λουτράκι, μέρος τού χωματόδρομου είναι τμήμα ειδικής διαδρομής τού ράλι Ακρόπολις.
Όλες οι διαδρομές γίνονται μες σε ένα τοπίο με εντυπωσιακό ανάγλυφο. Οι διαδρομές από το Λουτράκι και τους Αγ. Θεοδώρους γίνονται μες σε ένα πανέμορφο αχανές πευκοδάσος, και ψηλότερα και ελατοδάσος, σε αντίθεση με τις διαδρομές από τις άλλες δύο περιοχές, όπου το δάσος κατακάηκε, το 2018 (Κινέτα) και το 2021 (Σχίνος-Μέγαρα).
Ακολουθούν εικόνες από:
Την Ι.Μ. Παναγίας Πράρθι, στο χώρο τής οποίας θα πρέπει να υπήρχε αρχαίος Ναός:
Τη διαδρομή προς την κορυφή στα 1.019 μ.:
- στην επόμενη, στο βάθος, διακρίνονται η κορυφή Μεγάλη Ντουσκιά (1.068 μ.), αριστερά δίπλα της η κορυφή Μικρή Ντουσκιά και παραδίπλα το πάνω ανατολικό μέρος τού ορεινού όγκου των Γερανείων πάνω από το Λουτράκι, η Παλιοβούνα:
- στην επόμενη διακρίνεται το ρέμα Παπά και στο βάθος, οριακά, τα διυλιστήρια τής Motor Oil (τα οποία διακρίνονται καλύτερα σε επόμενη εικόνα), ο Σαρωνικός κόλπος κ.λπ.:
---
Την περιοχή τής κορυφής στα 1.019 μ.:
- στην επόμενη, στο βάθος, διακρίνεται η πόλη τής Κορίνθου:
- στην επόμενη στο βάθος μεταξύ άλλων διακρίνονται οι ακτές τής Βοιωτίας, οι Αλκυονίδες νήσοι, τα Στραβά, η κορυφή Μεγάλη Ντουσκιά ενώ στο κέντρο μια πλαγιά όπου τα χρώματα της μας θυμίζουν τον ηφαιστειακό χαρακτήρα των Γερανείων ορέων:
- στην επόμενη, στο βάθος, διακρίνεται το όρος Κιθαιρώνας:
- στην επόμενη, στο βάθος η ψηλότερη κορυφή των Γερανείων Ορέων, το Μακρυπλάγι, στα 1.369 μ. και οριακά η κορυφή στα 1.151 μ., η δεύτερη ψηλότερη των Γερανείων ορέων, στην περιοχή Ήρεμα Πεύκα (από πέρσι πολύ πιο ήρεμα πια):
---
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου