Στο παρόν παρουσιάζουμε λίγες εικόνες από τη διαδρομή, που ακολουθήσαμε, και την κορυφή τού λόφου Τσούμπα, του δεύτερου ψηλότερου από αυτούς που περιβάλλουν το χωριό Μαψός, ο οποίος βρίσκεται ανατολικά τού ψηλότερου (Πρ. Ηλίας στα 701 μ.).
Η διαδρομή έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia που ακολουθεί.
Να σημειώσουμε πως δεν υπάρχουνε μονοπάτια, για να ανέβει κανείς, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα καθώς ο κορυφή τού λόφου προσεγγίζεται σχετικά εύκολα (πάντα με ορειβατικά παπούτσια) από νότια ή ανατολικά ενώ από δυτικά ο λόφος είναι απόκρημνος. Ξεκινήσαμε πεζή από το χώρο τού νεκροταφείου Μαψού ακολουθώντας έναν δασικό χωματόδρομο, τον οποίο, όμως, αφήσαμε ακολουθώντας ένα μονοπάτι / παλιό χωματόδρομο μέχρι μια περιοχή όπου παλιά υπήρχανε στάνες.
Από εκεί ανεβαίνοντας συνεχίσαμε, εκτός μονοπατιού, στο βραχώδες τοπίο βορειοανατολικά και σύντομα βορειοδυτικά μέχρι το ξάγναντο νότια τής κορυφής. Από εκεί ανεβήκαμε εύκολα στην κορυφή. Να σημειώσουμε ότι κατεβαίνοντας, πήραμε, λίγες δεκάδες μέτρα ανατολικά από το ξάγναντο, ένα παλιό μονοπάτι που κατεβαίνει, νότια, προς το χώρο των παλιών στανών.
Ακολουθούν εικόνες από τη διαδρομή και την κορυφή τού λόφου Τσούμπα.
Ο χώρος με τις παλιές στάνες:
Ανεβαίνοντας:
H τρίτη ψηλότερη κορυφή τού λόφου Τσούμπα (στα 598 μ.) που βρίσκεται νοτιοανατολικά τής ψηλότερης:
Η κορυφή τού λόφου Τσούμπα (στα 621 μ.) (στην τρίτη εικόνα διακρίνεται δεξιά ο λόφος Πρ. Ηλίας Μαψού, δίπλα το χωριό Μαψός, αριστερά η δεύτερη ψηλότερη κορυφή τού λόφου Τσούμπα στα 604 μ. και στο βάθος τα όρη - από τα δεξιά προς τα αριστερά: Τρίκορφο, Δαφνιάς, Νυφίτσα και Αραχναίο):
Στο σημείο αυτό, δίπλα στην κορυφή, οι πέτρες όπως είναι απλωμένες υποδεικνύουνε κάποιο παλιό κτίσμα:
---
O χώρος αυτός δίπλα, προς τα δυτικά, στην κορυφή έχει διαμορφωθεί κατά πάσα πιθανότητα από βοσκούς και μάλλον θα χρησιμοποιήθηκε ως στάνη.
---
Τέλος παρουσιάζουμε εικόνες από την πλατεία τού χωριού Μαψός όπου έχουνε τοποθετηθεί, δημιουργώντας μια όμορφη διακόσμηση, παλιά μηχανήματα ελαιοτριβείου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου