Στο παρόν παρουσιάζονται εικόνες από την Τρύπια Σπηλιά Κορυδαλλού, η οποία βρίσκεται λίγα μέτρα δυτικότερα και χαμηλότερα από τη Σπηλιά Ηρώου Κορυδαλλού.
Οι εν λόγω σπηλιές βρίσκονται χαμηλά στο νότιο μέρος βραχωδών κακοτράχαλων απολήξεων στις δυτικές πλαγιές τού όρους Αιγάλεω, βόρεια τού Βουνού Σκαραμαγκά και δυτικά τής περιοχής / κορυφής Κούκος στο όρος Αιγάλεω.
Η διαδρομή την οποία ακολούθησα, για να πάω στην Τρύπια Σπηλιά Κορυδαλλού, το πρωινό τής 1ης Ιούλη 2023, έχει σημειωθεί στο χάρτη της wikimapia:
Στην προηγούμενη επίσκεψή μου στη Σπηλιά Ηρώου Κορυδαλλού είχα κατέβει ένα μονοπάτι, το οποίο έρχεται από το Βουνό Σκαραμαγκά και κατεβαίνει τα νότια πρανή τής ρεματιάς, στα βόρεια τής οποίας βρίσκεται η εν λόγω σπηλιά.
Αυτή τη φορά επιχείρησα από λίγο βορειότερα, πάνω σε μια κακοτράχαλη, βραχώδη και επικλινή περιοχή, με αρκετά μικρά ρέματα να κατεβαίνουνε δυτικά, ελπίζοντας να βρω κάποιο πέρασμα / εναλλακτική διαδρομή. Πράγματι βρήκα μια διαδρομή / μονοπάτι, με έντονα πρόσφατα κόκκινα σημάδια, το οποίο έρχεται από ψηλότερα, ανατολικά, προφανώς ξεκινώντας από τον υπερκείμενο δασικό χωματόδρομο, από σημείο που βρίσκεται νοτιότερα τού σημείου που τον άφησα. Ακολουθώντας το προς τα κάτω (το μονοπάτι κατεβαίνει οφειοειδώς και διασταυρώνεται με μικρά ρέματα), με έβγαλε από βόρεια, λίγα μέτρα από αυτήν, στα δυτικά τής Σπηλιάς Ηρώου Κορυδαλλού (σημ. δεν το ακολούθησα περαιτέρω).
Λίγα μέτρα δυτικά από αυτήν, στη βάση τού πάνω μέρους τής μικρής ορθοπλαγιάς τής επόμενης εικόνας, βρίσκεται η Τρύπια Σπηλιά Κορυδαλλού.
Έχει βάθος αρκετών μέτρων, καπνισμένη οροφή, χαμηλό ύψος (για να προχωρήσει κάποιος στο εσωτερικό της πρέπει να βαδίζει ελαφρά σκυφτός) και το πάνω μέρος της (βλέπε τις 2η και 3η από τις επόμενες εικόνες) έχει καταρρεύσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου