Η διαδρομή, ψηλά στην κορυφογραμμή στον Υμηττό, στο χωματόδρομο ο οποίος ξεκινά από το προτελευταίο πέταλο τού δρόμου, που ανεβαίνει στις κεραίες, και κάνει έναν κύκλο στην περιοχή «Πύργος» (το όνομα από τα ερείπια τού αρχαίου πύργου ο οποίος δεσπόζει του λεκανοπεδίου της Αθήνας), συνολικού μήκους περί τα 7,4 χλμ. (ή 6,8 χλμ. αν «κοπεί δρόμος» μέσω του μονοπατιού που φεύγει δυτικά, περί τα 465 μ. προτού τη διακλάδωσή τού δασικού χωματόδρομου αριστερά προς τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και δεξιά προς την περιοχή «Πύργος») και μέγιστης υψομετρικής διαφοράς 134 μ., είναι μια ωραία, πολύ χαλαρή διαδρομή, που προσφέρεται για τις πρωινές ώρες. Την έχω ακολουθήσει κατ’ επανάληψη ενώ, στο παρόν ιστολόγιο, εικόνες της έχουνε παρουσιαστεί ανά καιρούς. Έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia:
Ακολουθούνε λίγες εικόνες από δύο σημεία, από τα οποία δεν έχουνε παρουσιαστεί παλαιότερα στο παρόν ιστολόγιο και συγκεκριμένα από:
-τη θέση 37°56’23’’N 23°47’46’’E, όπου βρίσκεται, ακριβώς δίπλα στο δασικό χωματόδρομο, το «Μεγάλο Βάραθρο Πύργου» (στις εικόνες η είσοδός του, διότι η κάθοδος απαιτεί εξοπλισμό, προηγούμενη εκπαίδευση και επιχείρηση από ομάδα). Το σπηλαιοβάραθρο βρίσκεται σε υψόμετρο 810 m. (806 μ. σύμφωνα με το google maps), εξερευνήθηκε μέχρι τον πυθμένα του, για πρώτη φορά, το 1948, έχει βάθος 110 μ., πατάρι στα 70 μ. βάθος και πλούσιο διάκοσμο (βλέπε: thiseas.org και geochoros.survey.ntua.gr):
-τη θέση 37°56’15’’N 23°47’37’’E, ψηλά, στο όριο τής απόκρημνης ρεματιάς τής Χαλιδούς, με την ωραία θέα:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου