Στο παρόν παρουσιάζονται λίγες εικόνες από τη διαδρομή – έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia:
– την οποία ακολούθησα το πρωινό τής 7ης Δεκέμβρη 2023, στις βορειοδυτικές παρυφές τού Υμηττού, από μέρη από τα οποία έχουνε κατ’ επανάληψη παρουσιαστεί εικόνες στο παρόν ιστολόγιο. Οι εικόνες που ακολουθούν αφορούν ενδιαφέροντα σημεία από τα οποία δεν έχουνε παρουσιαστεί παλαιότερα εικόνες, πλην του μεσαιωνικού φράγκικου Πύργου Ανθούσας Υμηττού από τον οποίο είχανε παρουσιαστεί εικόνες πριν οκτώ χρόνια αλλά όπως διαπιστώθηκε, στο μεσοδιάστημα, πέρασαν από εκεί και βάνδαλοι.
Σημείο εκκίνησης και επιστροφής ήτανε ο χώρος στάθμευσης στο άνοιγμα μπροστά στη μπάρα τού δασικού χωματόδρομου, ο οποίος ξεκινά 1.400 μ. μετά την Καλοπούλα κινούμενος προς τα δεξιά όπως ανεβαίνει κανείς.
Ακολουθούν εικόνες από:
-τα ερείπια μεσαιωνικών κτισμάτων, προφανώς σχετιζόμενων με τον φράγκικο Πύργο Ανθούσας Υμηττού, στον περιβάλλοντα χώρο τού οποίου βρίσκονται, και τον Πύργο (το δάπεδο τού πρώτου ορόφου, του οποίου, στηρίζεται σε καμάρα):
-το παγκάκι-παρατηρητήριο, στη θέση 37°58’34’’N 23°48’22’’E, πάνω στη ράχη, η οποία βρίσκεται στο ύψος, ανατολικά του, του Σταθμού Διοδίων Κατεχάκη τής Αττικής Οδού.:
-μια σπηλίτσα, στην κοίτη τού ρέματος βόρεια τής προηγούμενης ράχης, στη θέση 37°58’36’’N 23°48’38’’E. Το κατέβασμα στην κοίτη απαιτεί προσοχή, λόγω της πυκνής βλάστησης και του έντονου επικλινούς, έγινε από τη βόρεια όχθη ενώ πορεία στην κοίτη δεν είναι εφικτή λόγω της πολύ πυκνής βλάστησης (η τελευταία εικόνα από το μονοπάτι, το οποίο κινείται στη ράχη, βόρεια αυτής με το παγκάκι/ παρατηρητήριο, λίγο πριν συναντήσει το δασικό χωματόδρομο.):
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου