15 Απριλίου 2024

[στην Πάρνηθα, 13.04.2024]

Στο παρόν παρουσιάζονται λίγες εικόνες από μια όμορφη κυκλική διαδρομή στην Πάρνηθα από τη Μόλα στο Λοιμικό, τη Ντράσιζα και πίσω. Η διαδρομή, που σίγουρα ξεπερνά τα 18 χλμ. μήκος και τα 450 μ. συνολική υψομετρική διαφορά έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia:



























Ξεκινήσαμε από τη Μόλα και κατεβήκαμε το όμορφο μονοπάτι στην κοίτη τού αβαθούς ρέματος προς το Λοιμικό (για το μονοπάτι βλέπε και τις τελευταίες εννέα εικόνες εδώ.).











































(άφθονη γύρη)

Εκεί συνεχίσαμε στο μονοπάτι (κατά τόπους ο χώρος είναι κατασκαμμένος από αγριογούρουνα σε βαθμό που μόνο τα σημάδια και οι κούκοι σε βοηθάνε να συνεχίσεις ενώ υπάρχουνε και γουρουνόλακκοι) προς Μαυρόρεμα και Ντράσιζα με τις λούτσες «Ρόγας» και τα ερείπια εγκατάστασης Σαρακατσαναίων βοσκών. Το υπόψη μονοπάτι κινείται παράλληλα και ακριβώς δίπλα σε ρέμα. Το ρέμα αυτό είναι η συνέχεια αυτού που αναφέρθηκε ανωτέρω και έρχεται από Μόλα προς Λοιμικό. Στο Λοιμικό στρέφεται νοτιοδυτικά.
































Περνώντας από το νοτιοανατολικό μέρος τού βουνού «Λυκόβρυση», το μονοπάτι ανηφορίζει ελαφρά και απομακρύνεται από το ρέμα. Σύντομα κατεβαίνει και διασταυρώνεται μαζί του…























… κοντά στο σημείο που, το υπόψη ρέμα, ενώνεται με ένα άλλο (σ.σ. με το οποίο διασταυρωνόμαστε λίγα μέτρα μετά το προηγούμενο), που έρχεται από το «Διάσελο Πανός» και την πηγή «Πλατάνα». Από εκεί συνεχίζει δυτικά ως «Μαυρόρεμα», το οποίο αργότερα στρέφεται βόρεια, περνά δυτικά από τον Αυλώνα και εκβάλει στον Ασωπό ποταμό, στο ύψος τού Ωρωπού.

-στις επόμενες εκτός από τους μύκητες και το ρετσίνι που πετάει πρόσφατα πεσμένος κορμός ελάτου ή αλλιώς η μαγεία τής λεπτομέρειας:  




















Από εδώ το μονοπάτι κινείται ανηφορικά και καταλήγει στη «Ντράσιζα». 





















Ένα μικρό διάλειμμα εκεί...




















...και επιστροφή μέσω του χωματόδρομου προς «Διάσελο Πανός» και του κλειστού για τα οχήματα ασφαλτόδρομου προς Μόλα.

Το παρόν κλείνει με δύο ανοιξιάτικες εικόνες:
-του καταπράσινου Πλατιού Βουνού από βορειοανατολικά (διακρίνεται και ο χωματόδρομος που είχαμε περάσει λίγο νωρίτερα):

















-και της περιοχής, στο κέντρο τής εικόνας, που βρίσκεται η Ντράσιζα:


   

Δεν υπάρχουν σχόλια: