02 Φεβρουαρίου 2020

[στους λόφους Κακαβούλα και Στραβαετός στο Νότιο Υμηττό 01.02.2020]

Τους λόφους Κακαβούλα και Στραβαετός, στο Νότιο Υμηττό, τους είχαμε συναντήσει και σε παλαιότερες αναρτήσεις (την 10.02.2019 και την 16.02.2019).
Στο παρόν επανερχόμαστε για να παρουσιάσουμε εικόνες από τις κορυφές τους και την υπέροχη θέα από αυτές (που φτάνει μέχρι Εύβοια βόρεια και ανατολικά, το όρος Ζήρεια στην Κορινθία δυτικά, τη Λαυρετική και το Σούνιο, τα νότια και δυτικά άκρα τού Σαρωνικού κόλπου, τη νόσο Άγ. Γεώργιος νότια τού Σουνίου κ.λπ) όπως την καταγράψαμε το πρωινό τής 01.02.2020. Η διαδρομή που ακολουθήσαμε (βλέπε το χάρτη από τη wikimapia που ακολουθεί), 



8 περίπου χλμ. σε δασικό δρόμο και μονοπάτια και περί τα 2 χλμ. ακόμη εκτός μονοπατιών, διήρκεσε 3,5 ώρες. Το σημείο αφετηρίας και επιστροφής βρισκότανε στα 300 μ. υψόμετρο ενώ οι κορυφές των λόφων Κακαβούλα και Στραβαετός στα 413 μ. και 625 μ. αντίστοιχα. Η πορεία πάνω στους λόφους έγινε εκτός μονοπατιών (δεν υπάρχουνε πλην κάποιων αποσπασματικά χαμένων στη βλάστηση), πάνω στο ασβεστολιθικό έδαφος, με τη διαφορά ότι στο λόφο Στραβαετός η διαδρομή, σαφώς μεγαλύτερη από την αντίστοιχη τού λόφου Κακαβούλα, αλλά με μικρότερη κλίση, ήτανε πολύ καλά σημαδεμένη με κόκκινα σημεία ανά πέντε με δέκα βήματα. Χωρίς αυτά το πιθανότερο πως ο πεζοπόρος θα χρειαζόταν επιπλέον μισή ώρα τουλάχιστον για τον προορισμό του.
Στην κορυφή τού λόφου Κακαβούλα δεν υπάρχει τσιμεντένιο κολωνάκι τής Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού (ΓΥΣ) ενώ στο λόφο Στραβαετός εκτός αυτού στην κορυφή από τη ΓΥΣ, έχει τοποθετηθεί από ιδιώτες ένα ακόμη στην (χαμηλότερη) κορυφή τού πρώτου λόφου όπως ανεβαίνουμε από τα δυτικά.



































Δεν υπάρχουν σχόλια: