Σε ανάρτησή μας πριν λίγες μέρες, είχαμε αναφέρει πως ανεβαίνοντας το παλιό έντονα επικλινές μονοπάτι στην κοίτη τού ρέματος Σαρίνα, το οποίο ξεκινάει από το σημείο που το ρέμα διασταυρώνεται με τον ψηλότερο δασικό χωματόδρομο, ανατολικά νοτιοανατολικά τής συνοικίας τής Αγ. Μαύρας, πολύ σύντομα πέφτουμε σε πυκνό πουρναρότοπο καθιστώντας την συνέχεια τού εγχειρήματος ιδιαίτερα προβληματική.
Στη βόρεια απόκρημνη κλιτύ τού ρέματος Σαρίνα υπάρχει πέρασμα / μονοπάτι το οποίο ξεκινά από νότια τού καταφύγιου Υμηττού και καταλήγει στην περιοχή τού μικρού εικονοστασίου Μεταμόρφωση Σωτήρος, το οποίο είχαμε δει πριν ενάμιση χρόνο.
Τότε όμως κατεβαίνοντας το μονοπάτι από την κορυφογραμμή, φτάνοντας στο εικονοστάσι, στραφήκαμε βορειότερα περνώντας από την απόκρημνη περιοχή «Δελφοί».
Στο παρόν κινηθήκαμε κατά μήκος τού κακοτράχαλου μονοπατιού, το οποίο έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia που ακολουθεί
, αλλά περνώντας το πιο επικλινές μέρος του και φτάνοντας ψηλότερα όπου από εκεί και πέρα η κλίση μειώνεται, δεν συνεχίσαμε, λόγω της ζέστης σε συνδυασμό με το ότι η διαδρομή στη συνέχεια θα γινόταν εξ ολοκλήρου υπό τον ήλιο. Επιφυλασσόμαστε πάντως.
Ακολουθούνε λίγες εικόνες:
Από την απόκρημνη περιοχή πάνω από την οποία βρίσκεται η περιοχή «Δελφοί».
--------------------
Στην αμέσως επόμενη μπροστά μας ένας κούκος ενώ στο βάθος, στη νότια κλιτύ τού ρέματος Σαρίνα – μια ορθοπλαγιά που χρησιμοποιείται ως αναρριχητικό πεδίο, διακρίνεται η είσοδος τής σπηλιάς Μπίμπεση, η οποία διακρίνεται και στην επόμενη.
Στις επόμενες: Ας ελπίσουμε, όταν θα πέσει, να μην υπάρχουνε πεζοπόροι από κάτω, στο μονοπάτι…
-------------------
Στο video που ακολουθεί η κοίτη τού ρέματος Σαρίνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου