Στο παρόν παρουσιάζονται εικόνες από την πολύ όμορφη διαδρομή, μες σε ένα πυκνό αχανές πευκοδάσος, που πλήττεται κάθε χρόνο από φωτιές, την οποία ακολούθησα το πρωινό τής 14ης Αυγούστου 2024, η οποία πέρασε από τις κορυφές Ψηλοκορφή και Τζαλίκας, πάνω από το χωριό Σοφικό, στην ανατολική Κορινθία, το εκκλησάκι Πρ. Ηλία Κατακαλίου και την κορυφή στα 665 μ. στον ορεινό όγκο Ρεματιά, που δεσπόζει των δυτικών ορίων τού Σαρωνικού κόλπου. Αυτό είναι το πρώτο μέρος: μέχρι το εκκλησάκι Πρ. Ηλία Κατακαλίου.
Όλη η διαδρομή έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia:
Σημείο εκκίνησης και επιστροφής ήτανε ο χώρος στάθμευσης στο Ράντζο Σοφικού.
Ακολουθούν εικόνες
Από την κορυφή Ψηλοκορφή:
-στην επόμενη στο βάθος διακρίνονται, μεταξύ άλλων, από αριστερά, το Νησί Αγκίστρι, τα Μέθανα, η Τροιζηνία και μπροστά ο όρμος Κόρφος:
-στην επόμενη στο βάθος, από αριστερά, διακρίνονται οι νήσοι Σαλαμίνα και Αίγινα και στον ορίζοντα η Πεντέλη και ο Υμηττός:
-στην επόμενη η κορυφή Τζαλίκας, εικόνες από την οποία είχανε παρουσιαστεί πριν έξι χρόνια, με τη μακραίωνη ιστορία της.:
---
-στην επόμενη, μεταξύ άλλων, διακρίνονται οι ανατολικές παρυφές των Ονείων Ορέων, τα Λουτρά τής Ωραίας Ελένης, η Κάτω Αλμυρή και στο βάθος ο Κορινθιακός κόλπος.:
-στην επόμενη, στο βάθος, διακρίνεται η δυτική απόληξη τής χερσονήσου των Γερανείων με το Ηραίο και το Φάρο Μελαγκάβι.:
-στην επόμενη διακρίνεται η ψηλότερη κορυφή των Γερανείων Ορέων, το Μακρυπλάγι.:
-στην επόμενη, μεταξύ άλλων, διακρίνονται το Πεντεσκούφι, η ψηλότερη κορυφή των Ονείων Ορέων, Πρ. Ηλίας, και η κορυφή τού Ακροκόρινθου.:
Από την κορυφή Τζαλίκας:
Από τη διαδρομή μέχρι το εκκλησάκι Πρ. Ηλίας.:
-στην επόμενη, περίπου στο μέσο, η «Όμορφη Κορυφή», που βρίσκεται πάνω από το Σοφικό, στα νότιά του:
-στην επόμενη, στο βάθος, η κορυφογραμμή τού ορεινού όγκου Ρεματιά:
-στις επόμενες το εκκλησάκι Πρ. Ηλία Κατακαλίου.:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου