Την 22.06.2022 είχαμε αναφερθεί στο μονοπάτι το οποίο κινείται παράλληλα στο ρέμα Σαρίνα, στη βόρεια πλευρά τής με απόκρημνες όχθες ρεματιάς που το διασχίζει. Τότε όμως, λόγω ζέστης, δεν επιχειρήσαμε άνοδο κατά μήκος τού μονοπατιού προς την κορυφογραμμή, πέρα από ένα όριο.
Στο παρόν παρουσιάζουμε εικόνες από τη διαδρομή, την οποία ακολουθήσαμε το πρωινό τής 24ης Οκτώβρη 2022 και η οποία έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia που ακολουθεί.
Ξεκινήσαμε από την Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Καρέα, ακολουθώντας το κλασικό μονοπάτι προς την κορυφογραμμή (από το οποίο έχουμε κατ' επανάληψη παρουσιάσει εικόνες), το οποίο προς τα βόρειά του, σε κάποια απόσταση, έχει το βαθύ ρέμα που περνάει από την Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Καρέα (βλέπε τη 2η εικόνα κατωτέρω), το οποίο κατεβαίνοντας θα ενωθεί με άλλα ρέματα, τα οποία κατεβαίνουνε τον Υμηττό (όπως του Κακορέματος), και θα σχηματίσει το περίφημο ρέμα της Πικροδάφνης.
Στα 700 μ. υψόμετρο, γυρίσαμε δυτικά προς το δασικό δρόμο, ο οποίος καταλήγει στο εικονοστάσι (σε σχήμα εκκλησίας) Μεταμόρφωση Σωτήρα, το οποίο σήμερα φιλοξενεί μια σφηκοφωλιά και απαιτεί προσοχή σε όποιον τυχόν επιχειρήσει να ανοίξει την πορτούλα με το σπασμένο τζάμι.
Από εκεί συνεχίσαμε στο σηματοδοτημένο μονοπάτι (σ.σ. κατ’ όνομα μονοπάτι – στην πράξη ένα πέρασμα στο βραχώδες τοπίο), που κινείται παράλληλα στο ρέμα Σαρίνα και κατά τόπους απαιτεί προσοχή.
...στην επόμενη μεταξύ άλλων διακρίνεται το σπήλαιο Μπίμπεση.
...στην επόμενη ο επικίνδυνος βράχος που εξακολουθεί να αιωρείται πάνω από το πέρασμα. Ας ελπίσουμε πως σε περίπτωση πτώσης του, π.χ. λόγω σεισμού, δεν θα περνάει κάποιος ορειβάτης από κάτω αλλά και από το δασικό δρόμο παρακάτω.
...στην επόμενη ένα σημείο που απαιτεί να βαδίσουμε με σεβασμό!
Οι δυο επόμενες από το χώρο ενός παλιού λατομείου πέτρας μέσα από το οποίο περάσαμε προτού κατεβούμε στο δασικό χωματόδρομο. Να σημειώσουμε ότι θα μπορούσαμε, λίγο πριν το λατομείο, να είχαμε ακολουθήσουμε το μονοπάτι προς τα βόρεια, το οποίο είναι σαφώς πιο βατό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου