Στο παρόν παρουσιάζονται εικόνες από το μικρό σπήλαιο τού Βουνού Σκαραμαγκά (εφεξής σπήλαιο) και το αναρριχητικό πεδίο Σκαραμαγκά, λίγο νοτιότερα.
Η διαδρομή, η οποία ξεκινά ακολουθώντας το μονοπάτι, το οποίο ανεβαίνει προς το όρος Αιγάλεω, από το τέλος τής οδού Γανιμίδη, στη συνοικία τής Νίκαιας, Αγ. Χριστόφορος – Άνω Νεάπολη (σημείο από το οποίο έχουνε ξεκινήσει πολλές διαδρομές, εικόνες από τις οποίες έχουνε παρουσιαστεί στο παρόν ιστολόγιο), έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia:
Ακολουθούν εικόνες
-από τη διαδρομή μέχρι το σημείο που άφησα το δασικό χωματόδρομο για το μονοπάτι που περνά από το σπήλαιο φτάνοντας μέχρι το αναρριχητικό πεδίο, λίγο δυτικότερα:
-στην επόμενη το Βουνό Σκαραμαγκά και στο βάθος η Σαλαμίνα:
-το βύθισμα πολύ κοντά στο σημείο που βρίσκεται το σπήλαιο – εκ πρώτης όψεως μια αβαθής δολίνη, στα όρια τής οποία όμως διακρίνονται κάποιες σχισμές στο έδαφος με ίδιο σχεδόν προσανατολισμό, κάτι που υποδεικνύει ότι θα ήταν πιθανό το εν λόγω βύθισμα να σχετίζεται με κάποιο τεκτονικό ρήγμα –. Να σημειώσουμε ότι δυστυχώς στο χώρο αυτό υπάρχουνε πολλά σκουπίδια, κυρίως από διαφόρων ειδών πλαστικά.:
-από το σπήλαιο. Η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό τού σπηλαίου είναι βαριά και σε αυτό φαίνεται να συνεισφέρει και η αποσύνθεση των πολλών πλαστικών ειδών και σκουπιδιών που έχουνε καλύψει το δάπεδό του. Κρίμα... Στο βάθος του διακρίνεται μικρών διαστάσεων πέρασμα, από το οποίο είναι αδύνατο να περάσει άνθρωπος, προς άλλο θάλαμο.:
-από το μονοπάτι προς το αναρριχητικό πεδίο Σκαραμαγκά, το οποίο σταματά λίγα μέτρα παρακάτω από το αναρριχητικό πεδίο, σε σημείο που βρίσκεται μια πολύ μεγάλη συκιά (βλέπε την τελευταία εικόνα). Η εν λόγω μικρή διαδρομή γίνεται σε τοπίο κρημνώδες, με πολλά βράχια πεσμένα από κατολισθήσεις, οργιώδη βλάστηση και καλή θεά προς τον Κόλπο Ελευσίνας και το Θριάσιο πεδίο.:
1 σχόλιο:
Γιώργο καλησπέρα. Ντροπή! Για την κατάσταση στη σπηλιά!
Δημοσίευση σχολίου