22 Ιανουαρίου 2012

Ισίδωρος Πόσδαγλης - Πατριωτική Οικονομική Πολιτική



Από το άρθρο του Λογοτεχνικού ηλεκτρονικού περιοδικού 24Γράμματα:
Το “χαμένο” βιβλίο του Ισίδωρου Πόσδαγλη και άλλα παραμύθια για μεγάλα (και ευήθη) παιδιά.


Επειδή υπάρχουν Έλληνες

- που διαβάζουν και πιστεύουν ότι ο Αριστοτέλης έγραψε: «Της των δε ενόντων ρευστήν δύναμιν, εις κραταιάν θέσιν ισοκλίνουσα παν εν τη δομή των σμικρών μορίων πλέγμα ουσίας μέγεθος έστι τάδε: η της μάζης πολλαπλότητα εν διαδοχή, δις, μετά μεγέθους τριών μυρίων μυριάδων τριπλών ποδών προς την μονάδα του χρόνου» που δεν είναι τίποτε άλλο από τη σχέση που συνδέει τη μάζα ενός σώματος με τη συνολική ενέργεια που περιέχεται σε αυτό και εισήχθη από τον Einstein στις αρχές του 20ου αιώνα στα πλαίσια της ειδικής θεωρίας της σχετικότητας και αναφερόμαστε στην γνωστή Ε=MC2,

- που μόλις πριν 12-13 χρόνια θεωρούσαν ότι στο Χρηματιστήριο κάποιοι εγκατέστησαν μία μηχανή να μοιράζει εκατομμύρια,

- που σήμερα διαβάζουν και πείθονται ότι κάποιος εξειδικευμένος σε οικονομικές εκδόσεις οίκος (σ.σ Μπιστιρλής), ο οποίος μάλλον ήταν τόσο εξειδικευμένος που κανείς ποτέ πριν δεν τον ήξερε (σ.σ. σε καμία μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο δεν βρέθηκε τίποτα σχετικό), στον οποίο εκδόθηκε το 1952 η «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική» του Ισίδωρου Πόσδαγλη (που ω! τι σύμπτωση και για αυτόν δε θα βρείτε τίποτα «άλλο» «αλλού», εκτός φυσικά από τις βιβλιοθήκες, αν καταφέρετε και τρυπώσετε, των υψηλόβαθμων στελεχών, στις πολυεθνικές και στα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα), στην οποία «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική» αποκαλύφτηκε το τι σχεδίαζαν για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και του Ευρωπαϊκού νότου (*) , σε βάθος πολλών δεκαετιών και που, προφανώς!, γνωρίζει μία συγκλονιστική επαλήθευση στις μέρες μας,

ε τότε ναι!, αυτά μας αξίζουν και χειρότερα.

(*) Μεταφέρουμε όπως τα διαβάσαμε σε διάφορα site που αναπαρήγαγαν το θέμα: «Όταν τα δανεισμένα κεφάλαια του διεθνούς καπιταλισμού βρεθούν στο όριο της απόδοσής τους τότε ακολουθεί μια απομείωση του Εθνικού Χρέους, που επιβάλλουν δια της βίας. Τότε θα επικαλεστούν την ανάγκη πλέριας συμμετοχής όλων των δανειστών, εννοώντας μ’ αυτά τα λόγια ότι πρέπει να πληρώσουν οι αποταμιεύσεις των εργατών, των αγροτών και του λαού. Κυλάνε έτσι το χρέος τους από το Κράτος που στέρεψε από απόδοση στο γόνιμο χωράφι του αγρότη για να πάρουν κι από εκεί κέρδη.[...] Όταν η Ευρώπη μετά τον Πόλεμο θα φτιάσει το Νόμισμα για να απορροφήσει τα λαϊκά κεφάλαια, τότες θα στραφούν προς την Ελλάδα να της κόψουν το Χρέος που θα της έχουν φορτώσει, με σκοπό να τραβήξουν από τους εργαζόμενους και τους αγρότες ότι θα έχουν μαζέψει από το τέλος του Πολέμου και μετά». (σελίδα 22)
«Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία θα γίνουν στόχος του διεθνούς κεφαλαίου μόλις φτιάσουνε το Νόμισμα. Το άθροισμα των δικών τους χρεών – που με τέχνη και κόπο θα τους έχουν φορτώσει – θα ισορροπεί, θα αντιπροσωπεύει το Χρέος μιας ψευτο-ένωσης, ώστε να ισοφαρίζει τα κέρδη των Γερμανο-Γάλλων και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους.». (σελίδα 24)


ΥΓ. Στο εξώφυλλο παραδεχόμαστε ότι έγινε πολύ καλή δουλειά. Υποθέτουμε βέβαια ότι βγήκε θαμπό γιατί ο ψηφιοποιητής θαμπώνει τα εξώφυλλα με βάση τη χρονολογία έκδοσης, αλλά ο σχεδιαστής, όπως έχει ήδη επισημανθεί και σε ανώνυμο σχόλιο σε άλλο site, ξέχασε ότι το 1952 δεν είχε καθιερωθεί ακόμα το μονοτονικό. Μια ματιά στη λέξη Οικονομική στο εξώφυλλο αρκεί.

Εδώ το δεύτερο μέρος.

4 σχόλια:

Lost_Within είπε...

Δεν ειναι οτι πιστευω οτι υπαρχει αυτο το βιβλιο,ειναι πολυ αοριστες οι αναφορες αυτες που κανει και τα στοιχεια μηδαμινα -παρολα αυτα,ανετα τα στοιχεια θα μπορουσαν να κρυφτουν,ενα τετοιο βιβλιο αν υπηρχε(ή αν υπαρχει)δεν θα ταν καλο να πεσει στα χερια πολλων-.Ομως αυτο που λες για το πολυτονικο δεν ειναι 100% αληθες..!Επισημα το μονοτονικο δεν ειχε καθιερωθει,αλλα ο Καζαντζάκης εγραφε μονοτονικο οπως και πολλοι αλλοι(πεθανε το 1955),ενω κυριως οι Αριστεροι(οπως φαινεται να ειναι ο Ι.Πόσδαγλης αν υπήρξε ποτέ)προτιμούσαν για χαριν ευκολιας το μονοτονικό(υπάρχουν πολλα παραδειγματα ποιηματων απο την περιοδο του εμφυλιου και αλλων γραπτων κειμενων)

Γιώργος Πρίμπας είπε...

Μία ένδειξη είναι το μονοτονικό όπως και η μορφή του σκαναρισμένου εξώφυλλου.
Δεν ξέρω αν υπήρξε πρόσωπο με το όνομα Ισίδωρος Πόσδαγλης, αλλά εκδοτικός οίκος Μπιστιρλής δεν υπήρξε (δεν βρήκα πουθενά κάποια αναφορά).
Το ότι τα αποσπάσματα γράφτηκαν σήμερα φαίνεται κυρίως από το απόσπασμα της σελίδας 24. Ακόμα και αν δεχθούμε ότι κάποιος πολύ διορατικός άνθρωπος θα έβλεπε από τότε (δλδ το 1952) ότι η Ευρώπη [σε μια εποχή που δεν υπήρχε Ε.Ε ή ΕΟΚ αλλά, από το 1950, η Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα των: Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Κάτω Χώρες] θα πήγαινε σε κοινό νόμισμα, το να γράφει για μελλοντικό καπιταλιστικό «άξονα» Γερμανίας-Γαλλίας (πως ήξερε ότι η Αγγλία δεν θα ήταν στον «άξονα» αυτό) σε βάρος Ελλάδας-Ιταλίας-Ισπανίας-Πορτογαλίας και Ιρλανδίας (!) δεν στέκεται με τίποτα.

Lost_Within είπε...

Καλά για το σκαναρισμένο εξώφυλλο συμφωνώ και εγώ,αλλά το θέμα είναι πως ΑΝ υπάρχει κυκλοφορούν πολλά αντίγραφα του βιβλίου και όχι πρωτότυπα(οπότε το θέμα δεν είναι σκάνερ αλλά ποιότητας βιβλίου).
Ο εκδοτικός οίκος Μπιστιρλής θεωρείται από τους πλέον εξειδικευμένους(-σύμφωνα αυτούς που υποστηρίζουν ότι υπάρχει-) και παρουσιάζει βιβλία γύρω από τη δράση των Μασόνων(αυτό αναφέρουν άρθρα και μόνο,καμία άλλη πηγή).
Η ιδέα της Ε.Ο.Κ. όμως είχε διατυπωθεί από τη δεκαετία του 20' ως ανάχωμα στην Ε.Σ.Σ.Δ. και μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο άρχισε να γίνεται και επίσημη επιδίωξη του γαλλογερμανικού άξονα(ιστορικές πληροφορίες).
Ομολογώ πως είναι όντως τρομερά λεπτομερείς πληροφορίες,ώστε να προκαλούν μεγάλες αμφιβολίες(μια γόνιμη αμφισβήτηση όμως είναι προτιμώτερη από μια άγονη απευθείας αρνητική),όμως αν υπήρξε ο άνθρωπος αυτός,και αν ισχύουν όσα λέγονται για αυτόν,πρέπει να συνεργάστηκε με υψηλά κλιμάκια της Ε.Σ.Σ.Δ.,όπου οι πληροφορίες θα υπήρχαν,ακόμη και ως υποψίες.(Προσωπικά ψάχνω για να βρω εστω ενα αντίγραφο του βιβλίου,αν υπάρχει,γνωρίζοντας οτι δεν θα αναγνωριστεί επίσημα,παραταύτα θα ήθελα να δω πρώτον αν υπάρχει και αν υπάρχει,τι λέει).

Γιώργος Πρίμπας είπε...

Όταν διαβάζει κάποιος για εξειδικευμένους εκδοτικούς οίκους σε θέματα μασονίας και οικονομικών και βιβλία που υπάρχουν μόνο στις βιβλιοθήκες μεγαλοστελεχών πολυεθνικών και τραπεζών, γιατί κάποιοι φρόντισαν να εξαφανίσουν τα υπόλοιπα αντίτυπα, νομίζω κάθε περαιτέρω έρευνα είναι περιττή.
Υπάρχει όμως και μία πραγματική συνέπεια και αυτή είναι η αξιοπιστία των blogs και η άκριτη υιοθέτηση κάθε «ιστορίας» μαϊμούς που μας χαϊδεύει τα αυτιά.