25 Ιανουαρίου 2012

Ισίδωρος Πόσδαγλης - Πατριωτική Οικονομική Πολιτική- μέρος 2ο.

Απλώς συγκρίνοντας τους παρακάτω χάρτες της Ευρώπης:


- αυτόν του 1937, δλδ λίγο πριν το 2ο Π.Π. (1939-1945):


- αυτόν του 1970, δλδ της περιόδου μετά το 2ο Π.Π. και μέχρι τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας και των: ΕΣΣΔ , Γιουγκοσλαβίας και Τσεχοσλοβακίας (μετα το 1989):


- αυτόν του 2000 στον οποίο απεικονίζονται τα σημερινά σύνορα της Ευρώπης (πριν την αποχώρηση και του Μαυροβουνίου από ό,τι είχε μείνει από τη Γιουγκοσλαβία και την απόσπαση του Κοσσόβου από τη Σερβία) :



με αυτόν ο οποίος σχετίζεται με το "βιβλίο" του 1952 του "Ισίδωρου Πόσδαγλη" (και έχει τη ναζιστική σφραγίδα!):


αντιλαμβάνεσαι ότι ο φαρσέρ που τα κοινοποίησε στο διαδίκτυο μπορεί να είναι καλός γνώστης της τεχνολογίας και της ψυχολογίας, αφού πάτησε ιδανικά στους μύθους που αναζητά ο νεοέλληνας-στρουθοκάμηλος για να καλυφτεί ο ίδιος, αλλά από ιστορία οι γνώσεις του είναι ελάχιστες.
Εναλλακτικά βέβαια δεν απαγορεύεται σε κάποιον να πιστεύει ότι κάποιος "Ισίδωρος Πόσδαγλης" είχε προβλέψει ή έστω γνώριζε κάπως, τo 1952 - την εποχή του ψυχρού πολέμου (σε μία δλδ καθόλα ανύποπτη στιγμή) όπου στη δυτική ευρώπη υπήρχε μόνον η "Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα" (των: Βέλγιο, Γαλλία, Δυτική Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Κάτω Χώρες), όχι μόνο ότι θα έπεφτε το ανατολικό μπλοκ, αλλά και τις ακριβείς συνέπειες στη διαμόρφωση των συνόρων (τα οποία στο εσωτερικό επίπεδο των ομόσπονδων κρατών: ΕΣΣΔ, Γιουγκοσλαβίας και Τσεχοσλοβακίας, οριστικοποιήθηκαν μετά το τέλος του 2ου Π.Π. και στον οποίο χάρτη σημειώνονται με διακεκομμένες γραμμές τα σύνορα του Κοσσόβου, που ήταν επαρχία της Σερβίας, αλλά όχι και της πάνω από το Δούναβη επαρχίας της Σερβίας στην οποία κατοικεί Ουγγρική μειονότητα και η οποία δεν ανεξαρτητοποιήθηκε).

Ανάγκη μύθων δεν έχουν βέβαια μόνο οι νεοέλληνες. Οι Αμερικάνοι (των ΗΠΑ), για παράδειγμα, κι επειδή ίσως νοιώθουν πολύ ισχυροί δε(ν) φοβούνται τόσο παγκόσμιες επιβουλές σκοτεινών συμφερόντων αλλά τους εξωγήινους. Είναι πασίγνωστο το πόσα γράμματα διαμαρτυρίας στέλνονται σε επιστημονικά περιοδικά κατηγορώντας τους ότι κρύβουν [εννοείται από δόλο] τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως οι εξωγήινοι προσγειώνονται τακτικά στις ΗΠΑ [που αλλού;] και κινδυνεύουμε να καταλάβουν [αν δεν έχει ήδη συμβεί!] τον πλανήτη.
Στη νεοελληνική πραγματικότητα ο μύθος έχει να κάνει με την ανάγκη μας να ξέρουμε πως ό,τι συμβαίνει σε βάρος μας δεν είναι παρά το αποτέλεσμα μακροχρόνιων σχεδιασμών διαπλεκομένων σε παγκόσμια κλίμακα συμφερόντων των μεγάλων δυνάμεων.
Δεν αμφισβητούμε βεβαίως ότι ο νεοφιλελευθερισμός και ο καπιταλισμός όπου βρίσκουν και κυρίως δημιουργούν, όταν οι συνθήκες ευνοούν, την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν αδιαφορώντας για τις συνέπειες στις κοινωνίες, το κάνουν γιατί αυτό ακριβώς ευαγγελίζονται, αλλά δε(ν) μπορεί να μην φταίει και να μη συναίνεσε σε αυτό μία κοινωνία, στην οποία η κοινωνική καταξίωση περνούσε από το άκοπο κέρδος, το αστέρι της Mercedes και τα τετραγωνικά της μεζονέτας για την απόκτηση των οποίων δανειζόταν υπέρογκα ποσά με αποπληρωμή σε βάθος πολλών δεκαετιών, υποθηκεύοντας τελικά το μέλλον της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: