29 Σεπτεμβρίου 2015

[Εξώπορτες και αυλόπορτες από τη Νεάπολη Αθηνών 25 και 27.09.2015]

Η συνοικία της Νεάπολης των Αθηνών βρίσκεται σίγουρα δυτικά του λόφου του Λυκαβηττού και νότια της λεωφόρου Αλεξάνδρας, περιλαμβάνει το λόφο του Στρέφη, αλλά για τα υπόλοιπα όρια της υπάρχουν αντιφατικές αναφορές και ιδίως στο αν περιλαμβάνει ή όχι τα Εξάρχεια. Οι Χαριλάου Τρικούπη και Ιπποκράτους είναι οι δύο βασικοί οδικοί άξονες που τη διασχίζουν. Στο wikimapia, με βάση το οποίο φτιάχτηκε ο χάρτης / γράφημα του παρόντος η Νεάπολη φαίνεται να περικλείεται από τις οδούς: Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Σπύρου Τρικούπη, Καλλιδρομίου, Ασκληπιού, Αγίου Ισιδώρου, Σαρανταπήχου, Αργυρουπόλεως, Αρματωλών και Κλεφτών και Μπουκουβάλα ενώ δεν περιλαμβάνει τη συνοικία των Εξαρχείων.
Οι φωτογραφίες του παρόντος, ένα δείγμα από εξώπορτες και αυλόπορτες των παλαιότερων σπιτιών της περιοχής, τραβήχτηκαν τις 25 και 27 Σεπτέμβρη 2015. 
Η πρώτη φωτογραφία δείχνει το κυρίαρχο σχέδιο στις εξώπορτες. Αξίζει να επισημανθεί ότι δεν παρατηρήθηκαν επιθύρια χεράκια (ρόπτρα) στις εναπομείνασες εξώπορτες των παλαιών σπιτιών της περιοχής.






































































Δεν υπάρχουν σχόλια: