Το λόφο Ξερόχαβος, τον τρίτο, και τον ψηλότερο από τους τέσσερις, από τα Βλάχικα Βάρης μέχρι το Σαρωνικό κόλπο, οι οποίοι βρίσκονται μεταξύ Βλάχικων Βάρης, Βάρκιζας και Βουλιαγμένης, τον είχαμε δει και πριν λίγους μήνες.
Στο παρόν ακολουθήσαμε, στο λόφο Ξερόχαβος, μια πορεία περιμετρικά τού λόφου σε μια διαδρομή που στο βόρειο απόκρημνο μέρος τού λόφου είναι προβληματική.
Δεν υπάρχει μονοπάτι και ο επίδοξος περιπατητής περνά μεταξύ απόκρημνων βράχων, έντονα επικλινούς γλιστερού εδάφους και περιφράξεων ιδιοκτησιών. Αν πάντως κάποιος ενδιαφέρεται να προσεγγίσει μόνον το χώρο με τα απόκρημνα βράχια και τα βραχοσκεπή υπάρχει πέρασμα από έναν τσιμεντόδρομο, που ξεκινά από την οδό Αντιγόνης τής συνοικίας Άνω Βουλιαγμένη – Φανερωμένη.
Η περιοχή με τα απόκρημνα βράχια και τα βραχοσκεπή διακρίνεται από τον απέναντι λόφο, στα βόρεια, το Πευκωτό. Ενδεικτικά στην πρώτη εικόνα εδώ.
Η διαδρομή που ακολουθήσαμε έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia που ακολουθεί.
Προσεγγίζοντας τα απόκρνημνα βράχια στο βόρειο μέρος τού λόφου Ξερόχαβος.
Ο χώρος με τα απόκρημνα βράχια και τα βραχοσκεπή
Λίγο νοτιότερα τα βράχια που διακρίνονται προέρχονται από κατολίσθηση.
Επιστρέφοντας περάσαμε από το χώρο εγκαταλελειμμένου λατομείου, όπου μάλιστα στη θέση 37°49’01’’N 23°47’06’’E, πίσω από μια ελιά υπάρχει σπηλιά, από την οποία χάθηκε το μεγαλύτερο μέρος της από τη λειτουργία τού λατομείου.
Διακρίνονται και αναβαθμίδες που θα σκόπευαν στη διευκόλυνση της κίνησης των μηχανημάτων στο παλιό λατομείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου