01 Απριλίου 2012

Νίκος Λυγερός - Χρόνος και Γενοκτονίες


Διαβάστε και κατεβάστε ελεύθερα εδώ την ποιητική συλλογή του Νίκου Λυγερού "Χρόνος και Γενοκτονίες". Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο που εκδίδεται στα πλαίσια της σειράς "εν καινώ".

Διαβάστε επίσης εδώ κι εδώ δυο σχόλια σχετικά με τη συγκεκριμένη συλλογή.

-----------------------------------------------------------------------------------------


Εδώ δείτε αναρτημένη στο youtube μία πρόσφατη συνέντευξη του Νίκου Λυγερού.

Σχόλιο:
αφού επισυνάψω τη βαθμολογία του Einstein στο σχολείο


θα ήθελα να τονίσω ότι αφενός ο δείκτης IQ μπορεί να συνιστά ένδειξη ευφυΐας αλλά όχι και κλίμακα αξιολόγησης [και τον κίνδυνο να υποβαθμιστούν: η μοναδικότητα της κάθε ύπαρξης και η σημασία της συλλογικότητας, που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των σύγχρονων εκπαιδευτικών συστημάτων, από την υιοθέτηση μίας τέτοιας] αφετέρου τα μαθηματικά είναι και αυτά μία λογική ανθρώπινη επινόηση, σίγουρα γοητευτικά, αλλά η παντοδυναμία της λογικής έχει έτσι κι αλλιώς αμφισβητηθεί (βλέπε το θεώρημα της Μη Πληρότητας του Kurt Godel) οπότε η τοποθέτηση των μαθηματικών σε κάποιο πυρήνα είναι χωρίς νόημα.
Σε κάθε περίπτωση η θέση που διατυπώθηκε επί διαφωτισμού (αλλά όχι από το Βολταίρο): "Διαφωνώ με ό,τι λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες" είναι πάντα επίκαιρη και δυστυχώς και πάντα αντικείμενο διεκδίκησης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: