22 Απριλίου 2012

Aν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες



Η τρομοκρατία της ΕΕ, του ΔΝΤ, του Τραπεζικού συστήματος, των βιομηχάνων και των δυο, μέχρι σήμερα, κομμάτων εξουσίας (στο υπόλοιπο κείμενο θα αναφέρεται ως «εξουσία») θα αυξάνεται σταθερά μέχρι την 6η Μαΐου, αλλά το πιθανότερο είναι να κορυφωθεί αμέσως μετά την εν λόγω ημερομηνία και την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας πως η τρομοκρατία υφίσταται όσο δεν έχει πραγματοποιηθεί το αντικείμενο της απειλής και η σημαντικότερη αυτή τη στιγμή απειλή βρίσκεται στο (δήθεν) δίλλημα αφενός περί παύσης πληρωμών συντάξεων και μισθών, αν μετά τις εκλογές δεν έχει προκύψει συσχετισμός δυνάμεων στη βουλή ο οποίος θα είναι αρεστός στην «εξουσία» αφετέρου της πρότασης της «εξουσίας» πως για όχι όλους εγγυάται ένα μέρος μόνο των μισθών ή των συντάξεων και την ελπίδα πως εσύ θα ανήκεις στους τυχερούς.   
Η μεγαλύτερη νίκη της «εξουσίας» θα είναι αν οι εκλογές της 6ης Μαΐου λειτουργήσουν ως εκτόνωση και συρθούμε σε επαναληπτικές εκλογές, υπό την προ των πυλών ως ανωτέρω απειλή, από τις οποίες θα προκύψει κυβέρνηση εκπροσώπων της.
Δεδομένων ότι η ιστορία φαίνεται να έχει δικαιώσει το σύνθημα του τοίχου (αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες) και πως πλέον σήμερα μιλάμε μόνο με όρους επιβίωσης, αφενός οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως ακόμα και τώρα, μετά δηλαδή την υπογραφή και του δεύτερου μνημονίου το οποίο συνιστά πράξη εσχάτης προδοσίας, το δίλλημα της ως ανωτέρω απειλής δεν μπορεί να υπάρξει στην πράξη. Τυχόν κατάρρευση της Ελλάδας θα προκαλέσει ντόμινο το οποίο δεν φαίνεται να μπορεί να αποτραπεί. Δεν τρέφω αυταπάτες αλλά αυτή τη στιγμή είναι ανάγκη η εκπροσώπηση της χώρας να αναληφθεί από ανθρώπους που δεν θα λειτουργήσουν ως αντιγραφείς αποφάσεων και θα διαπραγματευτούν εξαντλώντας κάθε δυνατότητα. Επισημαίνεται βεβαίως ότι και η πολιτική δεν σηκώνει συναισθηματισμούς και η «εξουσία» έχει την απόλυτη ευθύνη για τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας (ανέχτηκε και συντήρησε τη διαφθορά, διέλυσε τις παραγωγικές υποδομές και επιβάρυνε τους κρατικούς προϋπολογισμούς με δυσβάσταχτους εξοπλισμούς).
Τέτοια εκπροσώπηση δεν μπορεί να υλοποιηθεί από κανένα από τα δυο μέχρι σήμερα μεγάλα κόμματα ούτε και από τις παραφυάδες τους.
Σήμερα μόνο μέσα από μία αριστερή κυβέρνηση μπορώ να δω μία ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: