Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

Το πτυχίο του Υπουργού Ν. Φίλη και η ξιπασμένη κοινωνία μας. [Γιώργος Δαμιανός]Και να λοιπόν που μάθαμε να διαμαρτυρόμαστε…
Να μας πνίγει το δίκαιο και η αγανάκτηση…
Να υπερασπιζόμαστε τα ήθη τα χρηστά
Από τις σύγχρονες απειλές που ήρθαν να λερώσουν τον θώκο τον αμόλυντο

Τόσα και τόσα χρόνια, λαμπροί πτυχιούχοι με πτυχία και μεταπτυχιακά είχαν δημιουργήσει ενα απαστράπτον Υπουργείο Παιδείας, χωρίς προβλήματα, δίχως ψεγάδια, δίχως ίχνος διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.
Ήταν, βλέπετε, ο κόπος και οι μεταπτυχιακές γνώσεις των προκατόχων που έλυναν τα προβλήματα άμα τη γεννήσει τους… ώσπου ήρθε ο δίχως πτυχίο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Νίκος Φίλης, να θέσει σε κίνδυνο την γαλήνη και την αρμονία της Παιδείας μας.

Τι και αν είναι ελεύθερος επαγγελματίας 30 χρόνια; Τι και αν “ψήθηκε”  στη βιοπάλη της καθημερινότητας; Τι και αν, ως διευθυντής εφημερίδας και ραδιοφωνικών σταθμών, ξέρει να ξεχωρίζει την ποιότητα και τις προθέσεις των ανθρώπων (αν δεν κάνω λάθος διαχείριση στελεχών πρέπει να κάνει στο Υπουργείο και όχι να αξιολογήσει πτυχιακές και μεταπτυχιακές εργασίες).

“Δεν έχει πτυχίο” ωρύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, “τι πρότυπο θα δώσει;”
“Το πρότυπο του εργαζόμενου και αυτοδημιούργητου ανθρώπου δε σας φτάνει;” σκέφτομαι από μέσα μου. “Το πρότυπο του επιτυχημένου επαγγελματία, δε σας φτάνει”; Το πρότυπο του ανθρώπου που ακόμα και σήμερα μεταφέρεται με τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας δίχως να παραφουσκώνει το “εγώ ” του απαιτώντας τη συνοδεία αστυνομικής φύλαξης, δε σας φτάνει”; Ή μήπως  το δικό σας political correct δέχεται να πληρώνει τους 4 – 6 αστυνομικούς για την προσωπική φρουρά του εκάστοτε Υπουργού;

Σε μια χώρα που διατέλεσαν πρωθυπουργοί ο πτυχιούχος αλλά ανεπάγγελτος κύριος Κ. Καραμανλής (χωρίς ποτέ να γίνει υπουργός) , ο ανεπάγγελτος αλλά πτυχιούχος κ. Σαμαράς, ο ανεπάγγελτος αλλά πτυχιούχος κ. Γ. Παπανδρέου. Σε μια χώρα που είχε ταγούς με άριστη Ακαδημαϊκή επάρκεια (Α. Παπανδρέου, Σημίτης, Παπαδήμος, Βενιζέλος, Βαρουφάκης) είναι απειλή η παρουσία του Ν. Φίλη και γι αυτό καλά κάνουν οι ευαίσθητοι πολίτες να τον κρίνουν, πριν ακόμα να δουν το έργο του. Όπως ταιριάζει σε κάθε ευαίσθητο υπερασπιστή της Τάξης και της Ηθικής (των social media, σαφέστατα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: