03 Αυγούστου 2018

[Στο Ρέμα των Μύλων 01.08.2018]

Το ρέμα των Μύλων διατρέχει τη δυτική Κορινθία. Ξεκινάει από τους ορεινούς όγκους νότια τού χωριού Ευρωστίνα (παλαιότερα Ζάχολη)


















και καταλήγει στον Κορινθιακό κόλπο, ανατολικά τής πόλης τού Δερβενίου, στα όρια με τη Λυγιά. Διαρρέει μια περιοχή, το δάσος και η χλωρίδα τής οποίας έχει αρχίσει και ανακάμπτει από την καταστροφική πυρκαγιά στη δυτική Κορινθία πριν 17-18 χρόνια περίπου. Στην Ευρωστίνα και για λίγες εκατοντάδες μέτρα εκατέρωθεν τού σημείου που το ρέμα διασταυρώνεται με τον επαρχιακό δρόμο, που συνδέει το Δερβένι με την Ευρωστίνα, έχει διαμορφωθεί μονοπάτι παράλληλα στο όμορφο τοπίο της ρεματιάς. Οι εικόνες είναι πολύ όμορφες αλλά δυστυχώς το μονοπάτι είναι κακοσυντηρημένο και σ’ ένα σημείο που τυχαίνει ο δρόμος να περνάει πολύ κοντά, παράλληλα και πάνω, στη ρεματιά κάποιοι το θεώρησαν πρέπον να πετάξουν έπιπλα από μια παλιά κρεβατοκάμαρα! (φωτογραφίες δεν λήφθηκαν)

Ακολουθούν εικόνες από το μονοπάτι

νότια του σημείου διασταύρωσης το ρέματος με την επαρχιακή οδό Δερβενίου Ευρωστίνας (σημ. στην πέμπτη από τις φωτογραφίες που ακολουθούν, το αριστερό μέρος είναι βράχος και το δεξί κορμός δέντρου αμφότερα καλυμμένα με βρύα):



































και βόρεια τού ίδιου σημείου:










Δεν υπάρχουν σχόλια: