16 Αυγούστου 2018

[Δύο αρχαιολογικοί χώροι στο ύψος της Αρχαίας Κορίνθου, στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών Πάτρας και τη σιδηροδρομικής γραμμής του προαστιακού 11.08.2018]

Στο παρόν παρουσιάζουμε φωτογραφικά δύο αρχαιολογικούς χώρους, οι οποίοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή τής Αρχαίας Κορίνθου. Σε αμφότερους δεν υπήρχανε κατατοπιστικές πινακίδες.
Ο πρώτος δίπλα στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου - Πάτρας (Ολυμπία Οδός), λίγες δεκάδες μέτρα δυτικά τού σημείου στο οποίο η επαρχιακή οδός Λεχαίου - Αρχαίας Κορίνθου διασταυρώνεται ανισόπεδα με την Ολυμπία Οδό. Είναι στεγασμένος αλλά με ελεύθερη πρόσβαση. Πρόκειται για οικιστικό χώρο μυκηναϊκών χρόνων (γράφεται με κάθε επιφύλαξη και θα διορθωθεί εάν χρειαστεί).   


































Ο δεύτερος, περί τα 1.150 μ. δυτικότερα, ήρθε στο φως με τα έργα διάνοιξης τής σιδηροδρομικής γραμμής του προαστιακού, από την οποία διασχίζεται, και πρόκειται για οικιστικό και ταφικό χώρο ιστορικών χρόνων. Οι πρώτες έξι (6) λήφθηκαν από το βόρειο μέρος τής σιδηροδρομικής γραμμής (προς τον Κορινθιακό κόλπο)  και οι υπόλοιπες από το νότιο μέρος της.










--------------------------------------------





Δεν υπάρχουν σχόλια: