26 Μαρτίου 2019

[στον Υμηττό 23.03.2019]

Στο παρόν ακολουθήσαμε τη διαδρομή (βλέπε χάρτη από wikimapia) από το τέρμα τής οδού στο Δογαρόπουλου, στου Παπάγου, κατά μήκος τού μονοπατιού Ε5, μέχρι τις εγκαταστάσεις ΟΤΕ. Το μονοπάτι είναι άριστα σηματοδοτημένο και όπου η ανηφόρα είναι αρκετή έχουνε κατασκευαστεί ξύλινα σκαλοπάτια. Το μονοπάτι αρχικά διασταυρώνεται με την περιφερειακή Υμηττού ενώ περνά από το βάραθρο τού Αστερίου.














































Στο ύψος των εγκαταστάσεων του ΟΤΕ στραφήκαμε νότια ακολουθώντας το μονοπάτι Ε10, στο ύψος τής κορυφογραμμής, ανατολικά τού ασφαλτόδρομου οδηγεί στις κεραίες, με εξαιρετική θέα προς τα μεσόγεια. Φθάνοντας στο σημείο που το μονοπάτι Ε10 διασταυρώνεται με τον ασφαλτόδρομο συνεχίσαμε δυτικά βορειοδυτικά, κατά μήκος του μεγάλου Ε10 (*) περνώντας τη Μονή Αστερίου μέχρι τη διαστάρωσή του με τον ασφαλτόδρομο από Χολαργό στο ύψος τού Πύργου Ανθούσας.































Από εκεί ακολουθήσαμε κατεβαίνοντας το μονοπάτι Ε7


















και μετά επιστρέψαμε στο σημείο εκκίνησης μέσω τού Ε5. 

(*) Το μικρό Ε10 και το μεγάλο Ε10 διατρέχουν από βορρά (Αγία Παρασκευή) προς νότο (Τερψιθέα Γλυφάδας) τον Υμηττό, περνώντας από ή δίπλα τις κορυφές του, με τη διαφορά ότι το μεγάλο, στο προαναφερόμενο σημείο στρέφεται δυτικά, κατεβαίνει στη Μονή Αστερίου, περνά μέσα από δασικούς δρόμους και μονοπάτια λίγες εκατοντάδες μέτρα ανατολικά τής Καλοπούλας και της Ι.Μ. Καισαριανής και κατόπιν ανεβαίνει, δίπλα στο Κακόρεμα, μέσω μονοπατιών και του οφιοειδούς δασικού δρόμου προς τις κεραίες, στο ύψος τής προτελευταίας στροφής τού ασφαλτόδρομου προτού τις κεραίες. Αντίθετα το μικτό Ε10, στο προαναφερόμενο σημείο ακολουθεί τον ασφαλτόδρομο μέχρι το σημείο συνάντησής του με το μεγάλο Ε10 στο ύψος τής προτελευταίας στροφής τού ασφαλτόδρομου προτού τις κεραίες. Κατόπιν συνεχίζουνε νότια την ίδια πορεία.      

Δεν υπάρχουν σχόλια: