03 Οκτωβρίου 2020

[σε τρεις παλιές παραδοσιακές ασβεστοκάμινες στην Πεντέλη 03.10.2020]

Στο παρόν παρουσιάζουμε εικόνες από τρεις παλιές παραδοσιακές ασβεστοκάμινες από τη νότια και τη νοτιοδυτική Πεντέλη. Στο παρόν ιστολόγιο, ανά καιρούς, έχουμε παρουσιάσει εικόνες από δεκαεννέα (19) παλιές παραδοσιακές ασβεστοκάμινες (συμπεριλαμβανομένων του παρόντος) στην περιοχή τής Πεντέλης [δώδεκα (12) από τον Κοκκιναρά (με τις οι δύο πρώτες τού παρόντος), μια (1) από την Παλιά Πεντέλη (η τρίτη όπως παρουσιάζεται στο παρόν), οι πέντε (5) από την περιοχή Διώνης - Καλλιτεχνούπολης και μια (1) από το Διονυσοβούνι].

Για τις δυο πρώτες (του παρόντος) σημειώνουμε ότι η ανεύρεσή τους (πριν κανά χρόνο - στις 03.10.2020 λήφθηκαν οι φωτογραφίες) ήταν καθαρή τύχη διότι δεν υπήρχανε σε κανένα χάρτη ούτε μονοπάτι να καταλήγει σε αυτές, η βλάστηση όπως και τα χώματα από την αποσάθρωση τις έχουν σχεδόν καλύψει και απλά έτυχε να πέσουμε κυριολεκτικά επάνω τους, για την ακρίβεια να βρεθούμε μέσα τους, γιατί, όπως φαίνεται και στις εικόνες, αν περάσεις δίπλα τους είναι απίθανο να τις προσέξεις.
Η τρίτη, φαίνεται και από τον χωματόδρομο που ανεβαίνει από την Παλαιά Πεντέλη προς τους Αγ. Ασώματους, αλλά η προσέγγισή της πλέον μπορεί να γίνει μόνο μέσω της κοίτης τού ρέματος που είναι παράλληλο στην οδό Βρυσούλας, κάτι που απαιτεί κάποια προσοχή.             

Προηγείται χάρτης από τη wikimapia με τις θέσεις όσων βρίσκονται στον Κοκκιναρά και την Παλαιά Πεντέλη.


 


Θέση: 38°05'00''N 23°50'39''E





















Θέση: 38°05'15''N 23°50'59''E




























Θέση: 38°3'40''N 23°52'48''E






Δεν υπάρχουν σχόλια: