15 Νοεμβρίου 2022

[στην κορυφή «Κορομηλιά», στην Πάρνηθα, 14.11.2022]

Στο παρόν παρουσιάζονται εικόνες από τη διαδρομή που ακολούθησα το πρωινό τής 14ης Νοέμβρη 2022 και η οποία έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia που ακολουθεί.

Εκκίνηση και σημείο επιστροφής ήταν η αρχή τού δασικού χωματόδρομου, τον οποίο ακολούθησα αρχικά, ο οποίος ανεβαίνει στον Αγ. Γεώργιο Κεραμιδίου. Η διαδρομή πέρασε από την κορυφή τού ορεινού όγκου «Κορομηλιά» και επέστρεψε από ένα εξαιρετικό μονοπάτι, το οποίο κατεβαίνει την νοτιοανατολική πλαγιά/ ράχη τής Πάρνηθας (την Κιάφα Μπούκα) μεταξύ των ρεμάτων Αγ. Γεωργίου και Πλατανάκι, νότια τής Κορακοφωλιάς με τα ερείπια τού αρχαίου οχυρού.  Το μήκος τής διαδρομής ξεπερνούσε τα 15,5 χλμ. και διάρκεσε πάνω από τέσσερις (4) ώρες.

Ακολουθούν εικόνες από

- τη διαδρομή μέχρι του σημείου της πινακίδας προς Σπήλαιο Πανός, βόρεια τού Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου και της περιοχής «Νεραϊδοπηγή». Στις δεύτερη και τρίτη, στο βάθος η νεφοσκεπής κορυφή «Κυρά». Εικόνες από αυτή τη διαδρομή έχουμε παρουσιάσει: τον Απρίλη τού 2017 και τον Ιούνη τού 2022.  







-το μονοπάτι προς την κορυφή τού ορεινού όγκου «Κορομηλιά»





στη σκιά μιας ελαφοκουμαριάς αναπτύσσεται ο σκιόφυτος (στα πρώτα χρόνια του) έλατος:

-την πολύ πεπλατυσμένη, με οριακή θέα, κορυφή «Κορομηλιά».


















στην επόμενη, προς τα νότια, στο βάθος το Θριάσιο Πεδίο


















στην επόμενη, προς τα νοτιοανατολικά, στο βάθος η κορυφή «Κεραμίδι»


















στην επόμενη, προς τα δυτικά, στο βάθος το «Άρμα» 


















στην επόμενη, προς τα βόρεια / βορειοανατολικά, στο βάθος, οι κορυφές «Κυρά» και «Αέρας»


















έλατα χτυπημένα από κεραυνούς:



















-το μονοπάτι, που πήραμε κατεβαίνοντας από την κορυφή «Κορομηλιά», προς το δασικό χωματόδρομο, ο οποίος ανεβαίνει προς τον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου. Αν και για κάποιον πεζοπόρο, που θέλει να ανέβει στον ορεινό όγκο «Κορομηλιά», από την περιοχή του Αγ. Γεωργίου, το εν λόγω μονοπάτι εξασφαλίζει μια κατά πολύ συντομότερη διαδρομή από τη διαδρομή που ανεβήκαμε, επειδή δεν φαίνεται να χρησιμοποιείται συχνά, σε ορισμένα σημεία χάνεται και δεν το προτείνω.























στην επόμενη ένας γουρουνόλακκος, που όταν θα είναι γεμάτος λασπόνερα, θα μαζεύει αγριογούρουνα



















-το μονοπάτι, το οποίο ακολούθησα και κατεβαίνει την νοτιοανατολική πλαγιά/ ράχη τής Πάρνηθας μεταξύ των ρεμάτων Αγ. Γεωργίου και Πλατανάκι, νότια τής Κορακοφωλιάς με τα ερείπια τού αρχαίου οχυρού.










Δεν υπάρχουν σχόλια: