26 Σεπτεμβρίου 2022

[στην κορυφή "Κυρά", στην Πάρνηθα, 25.09.2022]

Στο παρόν παρουσιάζουμε εικόνες από την κορυφή «Κυρά», στα 1.160 μ., στην Πάρνηθα καθώς και της διαδρομής την οποία ακολουθήσαμε. Εν προκειμένω από τη Μονή Αγ. Κυπριανού και Ιουστίνης στη Φυλή, κατά μήκος, κυρίως, της πορτοκαλί διαδρομής.
Η διαδρομή έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia:


Ακολουθούν εικόνες από

το πορτοκαλί μονοπάτι μέχρι το σημείο που βγαίνει σε δασικό δρόμο, το οποίο ξεκινά από τη Μονή Αγ. Κυπριανού και Ιουστίνης (σ.σ. το πορτοκαλί μονοπάτι συνεχίζει, από το σημείο που το αφήσαμε, κινούμενο παράλληλα στο δασικό χωματόδρομο μέχρι την περιοχή της Νεραϊδοπηγής και του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου)
















































το ανέβασμα στην κορυφή «Κυρά» και την υπέροχη θέα, από την κορυφή, προς τα νότια κυρίως, που φτάνει στις βόρειες ακτές τής Πελοποννήσου, στο Σαρωνικό κόλπο ενώ δυτικά ξεχωρίζουν οι ορεινοί όγκοι των Γερανείων, του όρους Πατέρας, του Κιθαιρώνα και της Πάστρας. Να σημειώσω πως η άνοδος έγινε κατ’ εκτίμηση. Το ανέβασμα δεν είναι πάντως ιδιαίτερα δύσκολο. Φτάνοντας στην κορυφή όμως, δυο ορειβάτες μού υπέδειξαν ένα βατό μονοπάτι, σηματοδοτημένο με κούκους, που ανεβαίνει στην κορυφή από δυτικά - λίγο βορειότερα τής πορείας που ανέβηκα, μέσω του οποίου κατέβηκα. Στην τρίτη εικόνα διακρίνεται ο Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Κεραμιδίου.











   



















Δεν υπάρχουν σχόλια: