02 Απριλίου 2017

[Πάρνηθα ΙI - 01.04.2017]

Στο παρόν, δεύτερο φωτογραφικό αφιέρωμα στην Πάρνηθα, ξεκινάμε, όπως και στο πρώτο αφιέρωμα, από το χώρο στάθμευσης του Τελεφερίκ στους Θρακομακεδόνες και για τα πρώτα 1,30 χιλιόμετρα ακολουθούμε την (ίδια) πορεία προς την Πάρνηθα.
Αρχικά προσπερνάμε το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, που είχαμε αναφέρει στο πρώτο αφιέρωμα, και στεκόμαστε λίγο στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, λίγες δεκάδες μέτρα μετά, το οποίο καταστράφηκε στο σεισμό του Σεπτέμβρη 1999.


























Στα 1,30 χιλιόμετρα από το σημείο εκκίνησης ο ασφαλτόδρομος διακλαδίζεται στον βασικό δρόμο που οδηγεί προς πάνω στην Πάρνηθα (τον οποίο είχαμε ακολουθήσει στο πρώτο αφιέρωμα) και προς τα αριστερά σε έναν δασικό, κλειστό για τα αυτοκίνητα, χωματόδρομο κατάλληλο για ορεινή πεζοπορία ή τρέξιμο και mountain bike. Στο παρόν ακολουθούμε αυτόν, ο οποίος διατρέχει αρχικά ένα παρθένο πευκοδάσος, χωρίς καθόλου σκουπίδια στα σημεία που περνάει, στις νοτιοανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας ...  




(τα μικρά φυτά κάθε τέτοιας διαδρομής είναι όμορφα στολίδια!)
  
































... και στα 6,60 χιλιόμετρα από το σημείο εκκίνησης, ή 5,30 χιλιόμετρα από το προαναφερθέν σημείο διακλάδωσης (στα 889 μέτρα υψόμετρο από τα 487 μέτρα του σημείου εκκίνησης), συναντάμε μια ταμπέλα προς ένα κατηφορικό μονοπάτι, λίγων δεκάδων μέτρων, για το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στη νεραϊδοπηγή (στα 864 μέτρα υψόμετρο). Ένα όμορφο μέρος να ξαποστάσει κάποιος σε μια μικρή νησίδα ελάτων και πεύκων που "σαν από θαύμα" την προσπέρασε η καταστροφική πυρκαγιά του 2007, που κατέστρεψε τα πάντα γύρω της (νησίδας).  






















Δεν υπάρχουν σχόλια: