10 Νοεμβρίου 2013

Ξεπούλημα [Arthur Rimbaud, μετ. Αλέξης Ασλάνογλου]



ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

ΓΙΑ πούλημα ό,τι δεν πούλησαν οι Εβραίοι, ό,τι ούτε τάξη ευγενών ούτε έγκλημα δεν έχουν γευθεί, ό,τι αγνοούν ο καταραμένος έρωτας και η καταχθόνια χρηστότητα των μαζών˙ αυτό που ούτε ο χρόνος, ούτε η επιστήμη δε χρωστούν ν' αναγνωρίσουν.
Οι Φωνές σχηματισμένες ξανά˙ η αδελφική έγερση όλων των χορωδιακών και ορχηστρικών ενεργειών και οι στιγμιαίες τους εφαρμογές˙ η ευκαιρία, μοναδική, ν' αποδεσμεύσουμε τις αισθήσεις μας! 
Για πούλημα τα αδιατίμητα Σώματα, έξω από κάθε ράτσα, από κάθε κόσμο, από κάθε φύλο, από κάθε γενιά απογόνων! Τα πλούτη αναβλύζουν σε κάθε διάβημα! Ξεπούλημα διαμαντιών χωρίς έλεγχο!
Για πούλημα η αναρχία για τις μάζες˙ η αδάμαστη ικανοποίηση για τους ερασιτέχνες της ανώτατης τάξης˙ ο βάναυσος θάνατος για τους πιστούς και τους εραστές!
Για πούλημα οι κατοικίες και οι αποδημίες, αθλήματα, μαγικά θεάματα και τέλειες ανέσεις, και ο θόρυβος, η κίνηση και το μέλλον που κάμουν.
Για πούλημα οι υπολογιστικές εφαρμογές και τα ανήκουστα πηδήματα αρμονίας. Τα ευρήματα και οι προθεσμίες που δεν τις υποψιάζεται κανείς, άμεση κτήση.
Ορμή αλόγιστη και ατέλειωτη με τις αόρατες λάμψεις, με τις ανεπαίσθητες ηδονές και τα μυστικά της αποτρελαίνοντας το κάθε βίτσιο - και η χαρά της φοβερή για τα πλήθος.
Για πούλημα τα Σώματα, οι φωνές, ο αχανής αναμφισβήτητος μεγάλος πλούτος, ό,τι δε θα πουληθεί ποτέ. Οι πωλητές δεν τέλειωσαν το ξεπούλημα. Οι ταξιδιώτες δεν χρωστούν να επιστρέψουν το κέρδος τους από τόσο νωρίς!



από: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: