Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

[Αιγείρα - Αίγιο: οι πρώην Σιδηροδρομικοί Σταθμοί της ανατολικής Αχαΐας 21.08.2016]

Η παρούσα διαδρομή στους παλαιούς σταθμούς του τρένου, στην ανατολική Αχαΐα, ξεκινάει από την Αιγείρα και καταλήγει στο Αίγιο καταγράφοντας φωτογραφικά όλους τους ενδιάμεσους πρώην Σ.Σ. πλην αυτών του Πλατάνου (μεταξύ Ακράτας και Τράπεζας) και της Ελίκης (μεταξύ Ελαιώνα και Βαλιμήτικων) καθόσον δεν υφίστανται πλέον. Από τα σημεία που βρισκόντουσαν θα περάσει η σιδηροδρομική γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου Κορίνθου Αιγίου και έχουν ήδη δυστυχώς γκρεμιστεί. Όπως μάλιστα θα φανεί, από τις δύο πρώτες φωτογραφίες που ακολουθούνε, και αυτός στην Αιγείρα οριακά δεν γκρεμίστηκε καθόσον απέχει μόλις ένα με δύο μέτρα από την υπό κατασκευή σιδηροδρομική γραμμή του προαστιακού.

--------------------------------


--------------------------------


(στο δρόμο προς Τράπεζα και Διακοφτό. Αριστερά διακρίνεται πέτρινη κατασκευή με θολωτή βάση απ' όπου περνούσε η παλαιά γραμμή του τρένου)

 --------------------------------

--------------------------------(σημειώνεται ότι ο Σταθμός της σε λειτουργία γραμμής του τρένου, και μοναδικής ομορφιάς, Διακοφτού Καλαβρύτων βρίσκεται παραδίπλα, δεν φωτογραφήθηκε, και είναι μια πολύ νεότερη κατασκευή)
 --------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια: