15 Ιανουαρίου 2019

[Μονή Καισαριανής - κεραίες Υμηττού 13.01.2019]

Εδώ όλες οι αναρτήσεις για τον Υμηττό.

Στο παρόν ακολουθούμε πεζή την κλασική και πολύ όμορφη διαδρομή, περί τα 10 χλμ. μήκος, από τα 350 μ. υψόμετρο στη Μονή Καισαριανής μέχρι τα όρια των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, στις κεραίες, στην κορυφή τού Υμηττού, στα 987 μ. υψόμετρο, κατά μήκος τού ασφαλτόδρομου, μέσω Καλοπούλας, Πύργου Ανθούσας, Μονής Αστερίου και εγκαταστάσεων ΟΤΕ (βλέπε πορτοκαλί διαδρομή στο χάρτη τής wikimapia). 
Στο ύψος τής προτελευταίας στροφής πριν τις κεραίες ξεκινάνε, προς τα κάτω δυτικά, ένας στενός δασικός δρόμος (σημειώνεται με κόκκινη γραμμή στο χάρτη τής wikimapia) και ένα μονοπάτι, όχι ιδιαίτερα βατό ενώ σε ορισμένα σημεία απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή λόγω νεροφαγωμάτων, σαθρού χώματος και γλιστερών βράχων (σημειώνεται με τη λεπτή κόκκινη γραμμή στο χάρτη τής wikimapia). Διασταυρώνονται σε τρία σημεία. Ο δασικός δρόμος καταλήγει σε μονοπάτι που περνά κοντά από το αναρριχητικό πεδίο «Καράβι» το οποίο καταλήγει σε δασικούς δρόμους προς τον Κουταλά και τη Λεωφόρο Αλίμου Κατεχάκη. Το μονοπάτι, μετά το τελευταίο προς τα κάτω σημείο διασταύρωσή του με το δασικό δρόμο, κινείται προς την περιοχή τής Μονής Καισαριανής και το φραγκομονάστηρο τού Αγίου Μάρκου.
Εμείς ακολουθήσαμε τη διαδρομή όπως σημειώνεται με τα βέλη, αλλά προτείνουμε την πιο βατή διαδρομή κατά μήκος του δασικού δρόμου και μόνο στο τελευταίο σημείο που συναντά το μονοπάτι, να ακολουθήσουμε  το μονοπάτι προς την περιοχή τής Μονής Καισαριανής και το φραγκομονάστηρο τού Αγίου Μάρκου (εκτός αν θέλουμε να περάσουμε από το «Καράβι»).

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, οι έξι πρώτες από την περιοχή των κεραιών (όπου επιτρεπόταν) και οι υπόλοιπες από τη διαδρομή στην κάθοδο. Η τρίτη και τέταρτη από το τέλος από το σημείο που ο δασικός δρόμος στην κάθοδο περνά πάνω από το φαράγγι "Κακόρεμα", τού παλιού λατομείου «Εργάνη».



















   

Δεν υπάρχουν σχόλια: