08 Σεπτεμβρίου 2019

[τρεις παλιές παραδοσιακές ασβεστοκάμινες στην ευρύτερη περιοχή Αθικίων και Αλαμάνου 08.09.2019]

Όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα, στην ευρύτερη περιοχή τού Αλαμάνου και των Αθικίων λειτουργούσανε παλαιότερα πολλές παλιές παραδοσιακές ασβεστοκάμινες. Στο παρόν παρουσιάζουμε εικόνες από τρεις παλιές παραδοσιακές ασβεστοκάμινες στην ευρύτερη περιοχή τών Αθικίων, τις οποίες μας υπέδειξε ο κ. Αναστάσιος Μαρινός, πρόεδρος τών Αθικίων, τον οποίο και ευχαριστώ ιδιαίτερα. Όλες είναι εγκαταλελειμμένες. 
Οι θέσεις υποδεικνύονται με τις συντεταγμένες και χάρτες από τη wikimapia.


Η πρώτη βρίσκεται στα όρια τού χωριού τών Αθικίων (37°49'2"N 22°56'2"E):
































Η δεύτερη στη θέση: 37°50'7"N 22°56'5"E. Για να φτάσουμε σε αυτήν, καθώς ερχόμαστε από Κόρινθο, στο ύψος τού Πνευματικού Κέντρου Αθικίων, παίρνουμε το δρόμο προς Γαλατάκι και στα 2,5 περίπου χλμ. συναντάμε το εκκλησάκι τής πρώτης από τις φωτογραφίες που ακολουθούν. Λίγες δεκάδες μέτρα ενωρίτερα, στις ρίζες σήμερα ενός κυπαρισσιού, βρίσκεται (παραχωμένη λόγω των έργων κατασκευής τού δρόμου που έγινε σε μελλοντικό χρόνο από τη λειτουργία της) η ασβεστοκάμινος:  





















Η τρίτη στη θέση: 37°50'45"N 22°56'13"E. Για να φτάσουμε σε αυτήν, συνεχίζουμε το δρόμο μας από την προηγούμενη και στα 1.600 περίπου μ. συναντάμε το εκκλησάκι τής πρώτης από τις φωτογραφίες που ακολουθούν. Στρίβουμε αριστερά και στα 1.400 περίπου μ. συναντάμε προς τα δεξιά διασταύρωση με χωματόδρομο. Τον ακολουθούμε (πεζή) και σε λίγες δεκάδες μέτρα συναντάμε την ασβεστοκάμινο:










Δεν υπάρχουν σχόλια: