20 Οκτωβρίου 2019

[σε τρεις παλιές παραδοσιακές ασβεστοκάμινες στην ευρύτερη περιοχή του Νεκροταφείου Μελισσίων στην Πεντέλη 19.10.2019]

Στο παρόν παρουσιάζουμε εικόνες από τρεις παλιές παραδοσιακές ασβεστοκάμινες στην Πεντέλη, βόρεια τής Νέας Πεντέλης στην ευρύτερη περιοχή τού Νεκροταφείου Μελισσίων.  
Στο χάρτη από τη Wikimapia, που προηγείται των εικόνων, έχουν αποτυπωθεί οι θέσεις των ασβεστοκάμινων και η μικρή διαδρομή που ακολουθήσαμε από τη διασταύρωση των οδών Τενέδου και Θερμοπυλών στη Νέα Πεντέλη μέχρι αυτές. Η διαδρομή μετά την πρώτη ασβεστοκάμινο κινήθηκε σε δασικούς χωματόδρομους και μονοπάτια με την παρατήρηση ότι στην τρίτη τα τελευταία 25-30 μ. το μονοπάτι έχει καλυφθεί πλήρως από τη βλάστηση. 
Με εξαίρεση αυτήν δυτικά / βορειοδυτικά τού Νεκροταφείου προς την Κηφισιά για τις υπόλοιπες δυο είναι η πρώτη παρουσίαση (εικόνων και θέσης) στο διαδίκτυο.
Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι για να προσεγγίσουμε αυτήν που βρίσκεται δίπλα και ανατολικά προς το χώρο τού Νεκροταφείου και του δημοτικού χώρου στάθμευσης απορριμματοφόρων περάσαμε δασικό μονοπάτι, εκτός της περίφραξης των χώρων, μέρος τού οποίου είχε καλυφθεί από σωρούς σκουπιδιών!




38°4'26''N 23°51'32''E
























38°4'11''N 23°51'16''E






























38°4'26''N 23°50'50''E










Δεν υπάρχουν σχόλια: