18 Νοεμβρίου 2020

[στο αρχαίο λατομείο τού Κουταλά, 12.11.2020]


Στο παρόν παρουσιάζουμε εικόνες από το αρχαίο λατομείο τού Κουταλά, που βρίσκεται ανατολικά τής Μονής Αγ. Ιωάννη Κουταλά και 450 περίπου μ., σε ευθεία, βορειοανατολικά τού αρχαίου λατομείου «Καράβι». Η διαδρομή που ακολουθήσαμε ξεκίνησε από το χώρο τού parking στον Κουταλά (βλέπε χάρτη από τη wikimapia).
Στο χώρο τού αρχαίου λατομείου έχουνε γίνει τα τελευταία χρόνια διάφορες εικαστικές  παρεμβάσεις ενώ στη βόρεια πλευρά τού μονοπατιού, το οποίο περνά από το χαμηλότερο μέρος τού λατομείου, υπάρχουν ερείπια τοιχίων (πιθανόν για ανάσχεση βρόχινου νερού) φτιαγμένα από τα διάσπαρτα υλικά λατόμευσης (βλέπε τις τρεις τελευταίες φωτογραφίες). 
Σημειώνουμε ότι η άνοδος μες στο χώρο τού λατομείου έχει αρκετή κλίση και όχι σταθερά πατήματα ενώ φεύγοντας ακολουθήσαμε το μονοπάτι, η δυτική πλευρά τού οποίου υποστηρίζεται με αναλημματικό τοίχο, το οποίο κινείται βόρεια και ξεκινά από το ψηλότερο μέρος τού λατομείου (βλέπε προτελευταία εικόνα από το χώρο τού λατομείου). Να σημειώσουμε επίσης ότι λίγο ανατολικότερα υπάρχει και άλλο λατομείο, μικρότερο με ημίεργα μαρμάρινα μέλη (το οποίο θα δούμε στην επόμενη ανάρτηση).   








































-------------------------------------------------------------







Δεν υπάρχουν σχόλια: