23 Φεβρουαρίου 2022

[στο Πάνειο όρος, 20.02.2022]

Στο παρόν παρουσιάζουμε εικόνες από τη διαδρομή που ακολουθήσαμε, στο Πάνειο όρος, το πρωινό τής 20ης Φλεβάρη 2022. Η διαδρομή έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia που ακολουθεί.


Αρχικά ακολουθήσαμε, πεζή, το χωματόδρομο που περνάει από τις στάνες τής περιοχής. Κατόπιν περάσαμε την κοίτη τού ρέματος ...


















... και ακολουθήσαμε το μονοπάτι, το οποίο κινείται παράλληλα, στην βαθιά κοίτη τής ρεματιάς, στα δυτικά της, η οποία κατεβαίνει από την κορυφογραμμή, από την περιοχή μεταξύ των μικρών ναών Ζωοδόχου Πηγής και Πρ. Ηλία.
Στην επόμενη διακρίνεται η κοίτη ενός μικρότερου ρέματος, το οποίο κατεβαίνει από δυτικά και εκβάλλει στο προηγούμενο. Στο σημείο που σημειώνεται με κόκκινο υπάρχει σπηλιά στην οποία σκοπεύαμε να ανεβούμε. Θα μπορούσαμε και από εκεί, κινούμενοι δίπλα στην κοίτη τού μικρότερου ρέματος – η μορφολογία τού εδάφους, αν και έντονα επικλινής, και η χαμηλή όχι πυκνή βλάστηση το επιτρέπανε. Από εκεί εξάλλου κατεβήκαμε. 



















Επιλέξαμε όμως να συνεχίσουμε λίγο βορειότερα στο μονοπάτι,...


















... το οποίο αφήσαμε λίγο μετά για να προσεγγίσουμε την ορθοπλαγιά στα δυτικά τής κοίτης τής ρεματιάς, εικόνες από την οποία ακολουθούν.




















Στη συνέχεια βρήκαμε πέρασμα, πρακτικά ένα ρυάκι, και περάσαμε πάνω από την ορθοπλαγιά. 


















Από εκεί ακολουθήσαμε ένα αχνό μονοπάτι που αρχικά κινείται νότια και μετά από λίγο, κοντά στην κοίτη τού μικρότερου ρέματος, το οποίο είδαμε νωρίτερα, στρέφεται βόρεια προς το χώρο που βρίσκεται η σπηλιά. Το ανέβασμα στην με έντονη κλίση πλαγιά δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες.
Ακολουθούν εικόνες από το χώρο τής σπηλιάς. Η θέα προς το όρος Όλυμπος αττικής και ανατολικότερα τη Λαυρεωτική εξαιρετική.









    




Δεν υπάρχουν σχόλια: