21 Απριλίου 2012

Tanks

Όταν μας επιτέθηκαν οι Ιταλοί το 40 και οι Γερμανοί το 41 δεν είχαμε.
Επισήμως τα πρώτα ήρθαν το 1946 αλλά έμειναν αναξιοποίητα, για πάνω από ένα χρόνο, μέχρι να εκπαιδευτούν οι πρώτοι αξιωματικοί.
Ο Στυλιανός Πατακός είχε πει πως δεν γνωρίζει πώς να τετραγωνίσει τον κύκλο αλλά (σ.σ με τη βοήθειά τους) ξέρει πώς να κυκλώσει ένα τετράγωνο.
Πιθανόν ανέκδοτο ως δήλωση αλλά την 21η Απριλίου 1967 το απέδειξε.

Αξιολογήθηκαν πρόσφατα από εκλεγμένους δημοκρατικά, στα χρόνια της κοινοβουλευτικής αχρηστοκρατίας, ως ιδανικά και για υποστήριξη υπηρεσιών security σε Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα κλπ.
Το 1967 δεν έπρεπε να μιλάς ή να έχεις συγγενείς αριστερών φρονημάτων.
Το 2Ο12 μιλάς άνετα, ενίοτε μόνος, ενώ αποσυνδέθηκε η εργασία, σταθερά δυσεύρετη, από την απαίτηση αμοιβής λόγω κατάργησης ως ασύμφορης της δεύτερης.   
Το 2010 η Γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία Krauss - Maffei Wegmann κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες τζίρου στην ιστορία της κυρίως λόγω της λήξης μιας μεγάλης παραγγελίας Leopard από την Ελλάδα.
Παρεμπιπτόντως η Γερμανία διαθέτει περί τα 400 ενώ η Ελλάδα περί τα 1.600.
Ποτέ στην ιστορία μας δεν χρησιμοποιήθηκαν σε υπεράσπιση μας από εξωτερική επιβουλή, εξάλλου η γεωγραφία της Ελλάδας (λόγω των πολλών, διάσπαρτων και απόκρημνων ορεινών όγκων, της απουσίας μεγάλων πεδιάδων αλλά και του μεγάλου αριθμού νησιών) δεν συνάδει με τα άρματα μάχης. 




Την 21η Απριλίου 2Ο12 τα περισσότερα site είτε δεν αναφέρουν τίποτα είτε περνάνε ειδήσεις στα ψιλά για την 21η Απριλίου. Γιατί άραγε;