20 Δεκεμβρίου 2019

Κι αν δεν σε λένε Ινδαρέ;


Να ξεκαθαρίσω από την αρχή, ότι παρακολουθώντας τις ειδήσεις από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο, δεν έχω καμιά αμφιβολία πως, στα δραματικά, για τα μέλη τής οικογένειας Ινδαρέ, γεγονότα, του πρωινού τής 18ης Δεκέμβρη 2019, που λάβανε χώρα μες στο σπίτι τους, οι ισχυρισμοί των μελών τής οικογένειας είναι ειλικρινείς και αποδίδουνε την αλήθεια. Άσε που με εκείνον τον απαράδεκτο ισχυρισμό του, ο συνδικαλιστής τής ΕΛ.ΑΣ, αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας, περί της ταράτσας ως δημόσιου χώρου, έμμεσα επιβεβαιώνει την οικογένεια πως η εισβολή, τουλάχιστον όσον αφορά την ταράτσα τής μονοκατοικίας που μένει, έγινε κατά παράβαση τού Συντάγματος, αφού οι ένοικοι δεν είχανε καν ενημερωθεί για την άνοδο, στην ταράτσα, των αστυνομικών παρά μόνο αφού είχε συμβεί. 

Μια οικογένεια διασύρεται και λοιδορείται χυδαία από τα δεξιά παπαγαλάκια στο διαδίκτυο. Μάλιστα σε δημόσια ανάρτηση στο tweeter (βλέπε εικόνα) διάβασα και τον απίστευτο προβληματισμό για το τι δουλειά είχανε τα μέλη τής οικογένειας το πρωί στο σπίτι τους και για το πώς να βγαίνει το μεροκάματο. Λογικό: όταν η «αποστομωτική» επιχειρηματολογία εξελίσσεται από το «τι δουλειά έχει ένα 15χρονο στα Εξάρχεια;» στο «τι δουλειά είχε ο/η Χ να κυκλοφορεί εκεί που γίνονται πορείες;», ε, δεν είναι αναμενόμενο να καταλήγει και στο να εγκαλείσαι προς απολογία, και μάλιστα δημόσια, για το «τι δουλειά έχεις στο σπίτι σου το πρωί;». Που βέβαια, φοβάμαι, δεν έχει καταλήξει γιατί μάλλον είμαστε στην αρχή τού δρόμου προς την εγκατάσταση και εγκαθίδρυση τής δυστοπίας που έχουνε σχεδιάσει και θα λέγεται «Κανονικότητα». Γιατί βεβαίως σε μια Κανονικότητα, χωρίς εισαγωγικά, ήδη από το απόγευμα τής Τετάρτης 18.12.2019 θα μετράγαμε παραιτήσεις και δημόσιες συγγνώμες.  

Το καλό, αν υπάρχει, στην περίπτωση τής οικογένειας Ινδαρέ, είναι πως, λόγω επαγγέλματος τού πατέρα, θα βρεθούν αρκετοί ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ επώνυμοι να τους στηρίξουνε μέχρι να δικαιωθούν. Μαζί φυσικά με τους γείτονες που θα πάνε μάρτυρες. 
Και για αυτούς αύριο που δεν θα τους λένε Ινδαρέ;

19.12.2019



Δεν υπάρχουν σχόλια: