22 Μαρτίου 2020

[στα όρη Αιγάλεω και Ποικίλο 22.03.2020]

Στο παρόν ακολουθούμε μια διαδρομή από τη Μονή Δαφνίου και το δάσος της, πέρασμα στη νότια πλευρά τού Ποικίλου όρους, κατόπιν κατά μήκος τού δασικού χωματόδρομου, ο οποίος περνά από τον οικισμό Αφαία μέχρι λίγο μετά του σημείου εξόδου, από το τούνελ, της σιδηροδρομικής γραμμής μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων: Ικόνιο – Ασπρόπυργος. Από εκεί ανεβήκαμε στο Ποικίλο και περάσαμε στο Δάσος Χαϊδαρίου και πίσω στο χώρο στάθμευσης τής Μονής Δαφνίου (βλέπε με κόκκινο χρώμα στο χάρτη από τη wikimapia).



Ανά καιρούς έχουμε περάσει από τα υπόψη μέρη και οι φωτογραφίες που ακολουθούν από σημεία που δεν είχαμε παρουσιάσει παλαιότερα. Σημειώνεται ότι κοντά στην πρόχειρη οχυρωματική θέση, στη δυτική άκρη τού νότιου μέρους του Ποικίλου όρους, που δεσπόζει της λίμνης Κουμουνδούρου, υπάρχει μια τεχνητή διαμόρφωση στο έδαφος που μοιάζει, αλλά με μικρές πιθανότητες να είναι, με ό,τι απέμεινε από μια παλιά παραδοσιακή ασβεστοκάμινο, που όμως είναι γεμάτη σκουπίδια και χώματα και δεν είχε νόημα η φωτογράφισή της. Δυστυχώς επίσης ο δασικός χωματόδρομος δίπλα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις έχει μετατραπεί σε χώρο απόθεσης μπαζών και κάθε είδους σκουπιδιών σε μια έκταση μήκους τουλάχιστον 2 χλμ. 

ΥΓ. Δεν ξέρω τελικά αν θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού. Οφείλω όμως να πω ότι, ειδικότερα για τα περιαστικά βουνά, καταλαβαίνω αν αυτή γίνει για πολυσύχναστα σημεία στα γειτονικά βουνά τής Αττικής όπου συσσωρεύονται ένα σωρό άσχετοι με το βουνό (σ.σ. όπως για παράδειγμα αυτό που συμβαίνει στην Καλοπούλα, στον Υμηττό, τα Σαββατοκύριακα, όπου σχεδόν κλείνει ο δρόμος από τα οχήματα), αλλά σε πεζοπορικές διαδρομές, σε δασικούς χωματόδρομους ή μονοπάτια, όπου πού και πού διασταυρώνεσαι με άλλον και καμιά φορά, όπως στο Αιγάλεω ή το νότιο Υμηττό μπορεί και με κανέναν για ώρες, δεν το καταλαβαίνω. Πόσο μάλλον όταν και για να πας μέχρι εκεί που ξεκινάει η διαδρομή (σ.σ. σε ό,τι με αφορά, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, όπου πηγαίνω, πηγαίνω μόνος  και ειδικά τώρα απαραίτητα), αν έχεις φροντίσει να πάρεις ό,τι χρειάζεσαι  από το σπίτι, τελικά δεν έρχεσαι σε επαφή με κανέναν. 


















Δεν υπάρχουν σχόλια: