15 Ιουλίου 2020

[στην κορυφή τού λόφου Κούτσα, στο Καμάρι Κορινθίας 15.07.2020]

Βγαίνοντας από το Ξυλόκαστρο, προς Καμάρι, στην παλαιά Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών, περνάμε βόρεια από τον απόκρημνο λόφο Κούτσα, ύψους 732 μ. ο οποίος δεσπόζει του Κορινθιακού κόλπου. Στην κορυφή τού λόφου, στην οποία μπορούμε να ανεβούμε από το Καμάρι Κορινθίας – η διαδρομή οδικώς είναι περί τα 8 χλμ. – υπάρχει η Μονή Παναγίας τής Κορφιώτισσας και το Κέντρο Εκπομπής Ξυλοκάστρου.
Η θέα από την κορυφή βόρεια προς τον Κορινθιακό κόλπο και τα παράλια χωριά και πόλεις (από την Ακράτα μέχρι την Κόρινθο και το Λουτράκι, τα Γεράνεια όρη και, εάν έχει καθαρή ατμόσφαιρα, μέχρι το Σαρωνικό κόλπο, στην πλευρά τής Πελοποννήσου και στην πλευρά τής Στερεάς Ελλάδας από το Γαλαξίδι μέχρι τις απόκρημνες ακτές της νοτιοανατολικής Βοιωτίας και τα όρη Γκιώνα, Παρνασσός και Ελικώνας) και νότια τον ορεινό όγκο τής Κυλλήνης (Ζήρεια) εντυπωσιακή.
























Στην πρώτη από τις φωτογραφίες που ακολουθούνε το Ξυλόκαστρο και στο βάθος η χερσόνησος των Γερανείων, ενώ στις τρεις τελευταίες η Μεγάλη και η Μικρή Ζήρεια:












1 σχόλιο:

Βερμπάσκο Άκαυλο είπε...

Γιώργο μου είναι εκπληκτικό σημείο. Έχω βρεθεί με την ανατολή! Από την Άνω Ταράτσα Καμαρίου υπάρχει μονοπάτι, γύρω στα 4 χιλιόμετρα, που σε πάει πάνω. Το έχω περπατήσει χειμώνα. Πιο εύκολο από όσο φαίνεται. Πιο ωραίο από όσο φαντάζεσαι!