17 Μαΐου 2021

[στο όρος Αιγάλεω, 12.05.2021]

Στο παρόν παρουσιάζουμε εικόνες από μια μικρή διαδρομή με ποδήλατο, στις νότιες πλαγιές τού όρους  Αιγάλεω. Η όλη διαδρομή, συμπεριλαμβανομένης αυτής από την Καλλιθέα, μέσω των λεωφόρων Πέτρου Ράλλη και Γρηγόρη Λαμπράκη, σημειώνεται στο χάρτη από τη wikimapia που ακολουθεί.

























Το σημείο που ανεβήκαμε στο όρος Αιγάλεω ήτανε στον Κοκκινόβραχο, στην Αμφιάλη Κερατσινίου, στο τέρμα τής οδού Ηρώων, από όπου ξεκινά δασικός χωματόδρομος μέσω του οποίου μπορεί κάποιος να κινηθεί κατά μήκος όλων των δασικών χωματόδρομων τού όρους και ιδίως αυτών περιμετρικά τής κορυφής (το οποίο όμως απαιτούσε χρόνο μη διαθέσιμο το πρωινό τής 12ης Μάη 2021). Να σημειώσουμε ότι όσον αφορά τον ιστολόγο, το ανέβασμα στην οδό Ηρώων από την οδό Μάνου Κατράκη, έγινε πεζή λόγω πολύ μεγάλης κλίσης τού δρόμου. Πεζή επίσης καλυφτήκανε τα τελευταία μέτρα, στο στενό μονοπάτι, πριν την έξοδο στην οδό Χρυσουπόλεως στη συνοικία Άγιος Χριστόφορος - Άνω Νεάπολη.




















Στην επόμενη από αριστερά προς τα δεξιά: οι λόφοι Ξέρξης, Κέρατα και η κορυφογραμμή Τρίκορφο (στην οποία κατά πάσα πιθανότητα είχε στήσει το θρόνο του ο Ξέρξης). 



















Στην επόμενη μια από πολλές (στη διαδρομή που ακολούθησα μέτρησα πάνω από είκοσι!) χελώνες που κινούνταν, το πρωινό αυτό, στους δασικούς χωματόδρομους τού όρους Αιγάλεω (κυρίως προσπαθώντας να τους διασχίσουνε κάθετα). 




Δεν υπάρχουν σχόλια: