01 Μαρτίου 2022

[στο νότιο Υμηττό 24.02.2022]

Στο παρόν παρουσιάζουμε λίγες εικόνες από μια οικεία, όσον αφορά το πρώτο κομμάτι της διαδρομή, στο νότιο Υμηττό, από το γήπεδο στην Τερψιθέα προς την Τρύπια Σπηλιά Υμηττού και το διάσελο Σταυρός. Όπως δυστυχώς διαπιστώσαμε, και είχαμε αναφέρει και παλαιότερα, τα συρματοπλέγματα έχουν κλείσει την πρόσβαση από δυτικά στην αρχαία Σφηττία οδό και μάλιστα σε μεγάλο ύψος, οριακά στο μονοπάτι που ακολουθήσαμε.

























Η διαδρομή έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia που ακολουθεί.























Λίγο νωρίτερα όμως από την Τρύπια Σπηλιά, στραφήκαμε εκτός μονοπατιού νότια, ανεβαίνοντας προς την κορυφογραμμή τού λόφου Μαυροβούνι.
Εκεί συναντήσαμε μια αβαθή σπηλιά / βραχοσκεπές.




























Γυρίζοντας δυτικά κινηθήκαμε, εκτός μονοπατιού, κατά μήκος της βάσης μιας χαμηλής ορθοπλαγιάς, με αρκετά διαβρωμένης, διάσπαρτης με μικρές σπηλίτσες ...

... μέχρι την περιοχή Τρία Δάκτυλα (ή Τρία βράχια).
To πρώτο βίντεο από πάνω στην κακοτράχαλη κορυφογραμμή, δίπλα στα Τρία Βράχια.

 




















Από εκεί ακολουθήσαμε ένα μονοπάτι, εικόνες από το οποίο δεν έχουμε παρουσιάσει παλαιότερα, το οποίο κατεβαίνει προς την Τερψιθέα, νοτιότερα τής περιοχής που ξεκινήσαμε. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανεβαίνοντας, από την αρχή του, από Τερψιθέα, από την οδό Λήμνου, το μονοπάτι αυτό, το οποίο κατά τόπους απαιτεί προσοχή λόγω γλιστερού εδάφους, κινούμαστε κατά μήκος όλης τής κορυφογραμμής τού Μαυροβουνίου μέχρι την κορυφή της.        

















Δεν υπάρχουν σχόλια: