17 Μαΐου 2022

[στην Πάρνηθα, 14.05.2022]

Στο παρόν παρουσιάζουμε εικόνες από τη διαδρομή που ακολουθήσαμε το πρωινό τής 14ης Μάη 2022 και η οποία έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia που ακολουθεί.
























Ξεκινήσαμε από εδώ, ακολουθώντας το μονοπάτι προς τα αριστερά.























Αρχικά περάσαμε από το εντυπωσιακής εισόδου αβαθές σπήλαιο, το οποίο βρίσκεται δίπλα στην περιοχή που το ρήγμα τής Πάρνηθας βγήκε στην επιφάνεια μετά το  σεισμό τής 7ης Σεπτέμβρη 1999. Στη δεύτερη, στο βάθος, διακρίνεται ο βράχος τής Θοδώρας.



















Συνεχίσαμε το όμορφο μονοπάτι που κινείται ανατολικά τού ρέματος Κελάδωνας στα έντονα επικλινή δυτικά πρανή τού ορεινού σχηματισμού Αλογόπετρα. Στην πρώτη διακρίνεται η Μονή Κλειστών




















Από εδώ ακολουθήσαμε το μονοπάτι προς την Πηγή Ταμίλθι και το περίφημο Σπήλαιο Πανός...























...και σύντομα, ακολουθώντας το οφιοειδές μονοπάτι, προσεγγίσαμε την απόκρημνη ορθοπλαγιά, κοντά στο ανατολικό τής οποίας βρίσκεται η σπηλιά Πρέμη, η οποία διακρίνεται στη τέταρτη εικόνα, από αυτές που ακολουθούν. Πάνω δυτικά της, δεξιά στην εικόνα, ένα βραχοσκεπές προσβάσιμο από έμπειρους αναρριχητές.





















Ακολουθούν εικόνες από το σπηλιά Πρέμη, στην οποία υπάρχουν ενεργές σταγονορροές ενώ η καπνισμένη οροφή της μαρτυρά ότι ανά καιρούς διέμειναν άνθρωποι.
























Επιστρέφοντας περάσαμε από κάποια από τα πολλά όμορφα βραχοσκεπή, τα οποία βρίσκονται στα  έντονα επικλινή δυτικά πρανή τού ορεινού σχηματισμού Αλογόπετρα.
Στο πρώτο, βλέπε την εικόνα μετά το video, να σημειώσουμε ότι μάλλον στερήσαμε το υλικό κάποιου μελλοντικού αρχαιολόγου για τις συνήθειες τού επιβλαβούς για το περιβάλλον είδους: homo neoellinikous vromiarikous... 







































---------------

























---------------



















---------------
























---------------



Δεν υπάρχουν σχόλια: