26 Ιουνίου 2022

[στην Πάρνηθα και μια παλιά προβιομηχανική παραδοσιακή ασβεστοκάμινος, 23.06.2022]

Στο παρόν παρουσιάζουμε εικόνες από τη διαδρομή, την οποία ακολουθήσαμε το πολύ ζεστό πρωινό τής 23ης Ιούνη 2022, στις νότιες παρυφές τής Πάρνηθας, με το όμορφο βουνό πάντως να μας προσφέρει απλόχερα (σε ανταμοιβή τής καταστροφής που του προκαλούμε) τη δροσιά τού παρθένου δάσους του, βόρεια τού οικισμού τής Φυλής. 
Η διαδρομή έχει σημειωθεί στο χάρτη από τη wikimapia, που ακολουθεί.

























Ξεκινήσαμε από το χώρο στάθμευσης τής Μονής Αγ. Κυπριανού και Ιουστίνης παίρνοντας το δασικό χωματόδρομο προς τα ανατολικά. Η θέα προς τον οικισμό Φυλή και το λεκανοπέδιο τής Αθήνας, τους ορεινούς όγκους τού Ποικίλου και του Υμηττού κλπ απολαυστική, όπως και η διαδρομή.























Συνεχίζοντας και αφού για λίγες δεκάδες μέτρα κινηθήκαμε σε μονοπάτι, δίπλα στο δασικό χωματόδρομο, πάνω από το Αθλητικό Πάρκο Πάρνηθας – Α. Λιόσια, καταγράψαμε την πρώτη παλιά προβιομηχανική παραδοσιακή ασβεστοκάμινο στην περιοχή τής Πάρνηθας, στο θέση: 38°06'41''N 23°41'41''E.




















Προχωρώντας φτάσαμε στο τέλος τού δασικού χωματόδρομου, κοντά στην είσοδο τής Μονής Γενεσίου τής Θεοτόκου – Ντάρδιζα.
Από εκεί στραφήκαμε βορειοδυτικά προς τον χώρο που βρίσκεται ο Ι.Ν. Αγ. Αντωνίου (διακρίνεται μες στο δάσος στην πρώτη εικόνα), χτισμένος στην είσοδο σπηλιάς, και μια ακόμη σπηλιά παραδίπλα.























Ακολουθούν εικόνες από τη σπηλιά δίπλα στον Ι.Ν. Αγ. Αντωνίου και, στην τελευταία, της Μονής Γενεσίου τής Θεοτόκου – Ντάρδιζα, όπως φαίνεται από τον Ι.Ν. Αγ. Αντωνίου.   




Δεν υπάρχουν σχόλια: